Landskapsingenjörsprogrammet - Uppsala

Publicerad: 27 juni 2019
landskapsingenjor1.png

Den här sidan är till för dig som ska studera på landskapsingenjörsprogrammet - Uppsala.

Här hittar du information om programmet, ditt ramschema, kontaktuppgifter och de dokument som styr utbildningen. Navigera genom att klicka på rubrikerna nedan.

Landskapsingenjörsprogrammet kommer att starta i Uppsala HT2019.

 

 

 

Välkomstbrev 2019

Grattis till din plats på Landskapsingenjörsprogrammet vid SLU i Uppsala. Vi ser fram emot att möta dig som student här i höst!

Höstterminen 2019 börjar med upprop måndagen den 2 september klockan 09:45 i Aulan, Undervisningshuset, Ultuna (se karta).

Efter välkomnandet är det upprop och information om programmet som startar kl 11:15 i sal Q i Ulls Hus, Ultuna.

Du börjar dina studier med en introduktionskurs som ger dig en inblick i landskapsingenjörsyrket och grundläggande kunskaper om växter. Därefter kommer du att läsa om marken som växtplats, lära dig framställa digitala ritningar och att planera för skötsel av utemiljöer.

Du hittar all information som du troligtvis behöver som ny SLU-student på webbsidan Ny student. Där får du också information om välkomstaktiviteter på din studieort och vad som händer på uppropsdagen.

Du har tre spännande, utmanande och roliga år framför dig. Som student står du i centrum för vårt arbete samtidigt som du har ett stort personligt ansvar för dina studier och ditt lärande. På vår Landskapsingenjörsutbildning sker mycket av undervisningen i projektform där du ensam eller i grupp under handledning arbetar med olika uppgifter som Landskapsingenjören möter i sin yrkesroll. Detta varvas med bland annat föreläsningar, exkursioner och växtinlärning i fält.

På kurshemsidan för den första kursen LK0358 Introduktionskurs för Landskapsingenjörer, och växtkunskap hittar du information om vad du behöver veta inför den första tidens studier. Redan under de första veckorna kommer du att behöva kläder för hela dagar utomhus.

Varmt välkommen till SLU och Landskapsingenjörsprogrammet - Uppsala!

Bodil Dahlman, programstudierektor

 

Fakta
  • Programmet ges på svenska.
  • Det engelska namnet på programmet är Landscape Engineer Programme - Uppsala.
Relaterade sidor:

Kontaktinformation

Programstudierektor Landskapsingenjör - Uppsala:

Bodil Dahlman, universitetsadjunkt
Institutionen för stad och land
bodil.dahlman@slu.se, Tel: 018-67 2538

Vänd dig till utbildningshandläggaren med frågor om tillgodoräknanden och regler. Ann-Sofie Larsson, tel: 040-41 5014, E-post: ann.sofie.larsson@slu.se

Vänd dig till utbildningsadministratören med frågor om LADOK-registreringar, intyg och frågor av allmän studiekaraktär. Marlén Tälleklint Tel: 018-67 2671 E-post: marlen.talleklint@slu.se

Sidansvarig: boel.sandskar@slu.se