Hoppa till huvudinnehåll

Vill du bli studentambassadör?

Vill du marknadsföra SLU och hjälpa oss att nå blivande studenter? Då ska du bli studentambassadör! Förutom att du träffar många intressanta människor och tjänar extra pengar, skaffar du dig värdefulla meriter inför framtiden. Här kan du läsa du om de olika uppdragen.

Hemgymnasiebesök

Vill du besöka ditt hemgymnasium för att inspirera gymnasieelever till att hitta sin drömutbildning på SLU och samtidigt få en gratis hemresa? Då ska du åka på ett hemgymnasiebesök!

Studiebesök

Studiebesök är en bra möjlighet för gymnasieelever att få en inblick i livet som SLU-student med hjälp av en studentambassadörs unika perspektiv.

Foajen, Alnarpsgården, SLU Alnarp.

Inspirationspass

Vid ett inspirationspass får du som är studentambassadör följa med till skolor runt om i landet för att inspirera gymnasielever att välja en SLU-utbildning.

Studenter på landskapsarkitektprogrammet, SLU Alnarp.

Skugga en student

Skugga en student handlar om det personliga mötet mellan en nuvarande och en potentiell student. Där den potentiella studenten får en inblick i livet som SLU-student med hjälp av studentambassadörernas unika perspektiv och erfarenheter.

Trädgårdsingenjör-studenter läser kursen växtskydd och letar efter skadeangrepp i Trädgårdslaboratoriet, Alnarp.

Framtidsmässor

På framtidsmässor hjälper studentambassadörer till med att svara på besökarnas frågor och funderingar kring SLU, SLU:s utbildningar, och allt annat som rör studentlivet.

Saco-mässa i Stockholm 2022

Öppet hus

Vid ett Öppet hus får besökare lyssna på inspirerande presentationer om SLU:s utbildningar som hålls av studentambassadörer. Besökarna som är intresserade av att studera vidare vid SLU får en inblick i vilka utbildningar vi erbjuder.

Gymnasieelever får information om våra utbildningar.
Publicerad: 04 mars 2024 - Sidansvarig: study@slu.se
Loading…