Studentrekrytering

Senast ändrad: 13 september 2023
SLU-studenter på gårdsbesök.

Våra studentambassadörer är en viktig del av studentrekryteringen till SLU:s utbildningar. SLU:s värdegrund handlar om att skapa utmanande vetenskap som löser riktiga problem för en levande värld. Vi på SLU tycker att det är viktigt att nå ut till fler som vill skapa en levande värld. Vilka passar då inte bättre till att representera dessa värden än studenter som kan agera som ambassadörer? Studentambassadörens uppdrag är att representera SLU och marknadsföra våra utbildningar. Vårt mål är att ha studentambassadörer på alla SLU:s utbildningsorter och grundutbildningar.

Som student är du vår viktigaste ambassadör. Ditt uppdrag som studentambassadör är att kommunicera vad SLU står för, våra utbildningar och vilka möjligheter man har som SLU-student under och efter utbildningen. Du representerar i första hand hela SLU, men är även expert på din utbildning. Som studentambassadör kan du följa med på mässor, föreläsa på din gamla gymnasieskola, inspirera gymnasieelever under skolbesök, medverka på studiebesök för att berätta om ditt program. Du kan också träffa presumtiva studenter en och en genom uppdraget Skugga en student.  
 
Uppdragen som studentambassadör sker vid sidan av dina ordinarie studier och du har själv möjlighet att påverka när och hur ofta du vill ta ett uppdrag. Du som söker ska vara kommunikativ och utåtriktad och ha en genuin vilja av att få fler att upptäcka bredden av SLU och alla våra utbildningar. 

Uppdragen är avlönade med 130 kr/timmen. Vid de uppdragen det gäller så står SLU för kostanden av resor, boende och mat i samband med evenemanget. 
 
Är du intresserad av att bli en del av gemenskapen?  Kommunikationsavdelningen håller i utbildningar för nya studentambassadörer i början av varje termin. Skicka ett mejl till study@slu.se så kontaktar vi dig! 
 
Fortfarande osäker på om det här är något för dig? Eller vill du bara veta mer om de olika uppdragen? Läs mer på sidan Bli en studentambassadör