Hoppa till huvudinnehåll

Studiestöd

Här samlar vi information om studiestöd och studentliv som hjälper dig att få en så bra studietid som möjligt på SLU.

Stöd i studierna

Våra vägledare kan stödja och vägleda dig under hela din studietid. Har du en funktionsnedsättning som påverkar dig i dina studier kan du ansöka om riktat pedagogiskt stöd.

Biblioteket erbjuder kurslitteratur, läsplatser, sök- och skrivhjälp och mycket annat. Du kan få hjälp och stöd via guider och webbsidor, men även personlig service.

Utbytesstudier och SLU Karriär

Utbytesstudier innebär att du studerar en eller två terminer vid ett av SLU:s partneruniversitet världen över. Våra utbytesavtal med universitet över hela världen ger dig möjlighet att studera likvärdiga kurser i en helt annan miljö.

Som student vid SLU har du tillgång till karriärstöd under hela din utbildning. Du kan få vägledning och inspiration så att du känner dig väl förberedd för steget från studier till arbetsliv.

Studentliv

Hur är studentlivet när du inte pluggar? Via knapparna nedan hittar du information om SLU:s studentkårer, studentekonomi, campus, boende och mycket mer!

Studenthälsa och När något hänt

Studenthälsan finns för att hjälpa dig med frågor som är kopplade till livet som student. Det kan till exempel handla om stress, sömnlöshet, dåligt självförtroende, prestationsångest, talängslan, alkohol eller andra saker som kan göra studentlivet komplicerat.

Vad behöver du tänka på om du blir sjuk? Klicka på knappen nedan för mer information.

Alla studenter och doktorander vid SLU omfattas av Kammarkollegiets personskadeförsäkring, som gäller oavsett om du studerar på campus eller på distans.

Via knappen "Stöd vid olika typer av tillbud" hittar du information om specifika situationer som kan uppstå och det stöd du kan få i samband med dessa. Vid akut fara, ring 112. Ring 11414 för kontakt med polis vid icke-akuta ärenden.

Regler och rättigheter

Via knapparna nedan hittar du information om dina rättigheter och skyldigheter som student och dina möjligheter till studentinflytande.

Praktisk information

Som student på SLU har du tillgång till flera digitala verktyg och program för studier och undervisning online.

Många av våra digitala resurser är dock licensbelagda och kan bara användas internt vid SLU. För att få tillgång till bland annat bibliotekens databaser och e-tidskrifter hemifrån/på distans behöver du ansluta dig via SLU:s VPN-tjänst (virtuellt privat nätverk).

På SLU finns flera olika typer av lokaler för studenter, till exempel föreläsningssalar, datorsalar och grupprum. Dessa lokaler bokas via bokningssystemet Timeedit.

Med tjänsten Eduprint kan du skriva ut, kopiera och skanna dokument på SLU.

På våra servicecenter kan du som är student få hjälp med olika frågor. Kan vi inte hjälpa dig guidar vi dig till rätt person eller instans. Det finns centralt belägna servicecenter på SLU:s campus i Uppsala, Alnarp och Umeå.

Publicerad: 23 augusti 2023 - Sidansvarig: utb-webb@slu.se
Loading…