Studera utomlands med funktionsnedsättning

Senast ändrad: 09 november 2022
Klarblå jordglob på grön duk framför SLU:s logotyp. Foto.

Det finns många olika möjligheter att studera utomlands. Om du får riktat pedagogiskt stöd vid SLU, kan du troligen också få det om du läser utomlands.

  • Hur stödet utformas beror på vad det utländska universitetet kan erbjuda. Ta kontakt med mobilitet@slu.se i god tid. De kan hjälpa dig att få reda på vilken typ av stöd ett utländskt lärosäte kan ge.
  • Kontakta din samordnare på SLU om du behöver ett engelskspråkigt intyg om rekommenderat stöd när du ska kontakta det utländska universitetet.
  • Studenter med funktionsnedsättning som reser ut inom Erasmusavtalet kan ansöka om extra stipendiemedel för att täcka kostnader för särskilda behov. Det kan till exempel gälla specialtransport, anpassat boende, assistans, medicinsk uppföljning eller anpassat undervisningsmaterial. För information, kontakta mobilitet@slu.se.
  • Det är en hel del förberedelser med att fylla i ansökningshandlingar, hålla koll på deadlines, hitta bostad, söka visum med mera, så tänk på att vara ute i god tid. Här finns mer information om utlandsstudier.

Kontaktinformation

Studera med funktionsnedsättning

Välkommen att mejla funka@slu.se om du vill veta mer om riktat pedagogiskt stöd. Läs mer på Studentwebben.