Hoppa till huvudinnehåll
Studentwebben - Information och service för studenter på SLU

Hållbart studentliv - stöd och verktyg

Vi vill att din studietid ska vara så bra som möjligt! På den här sidan hittar du olika tips och en överblick av det stöd som finns för dig som student vid SLU.

Studietiden är en härlig och utvecklande tid. Men att vara student kan också kännas utmanade och stressigt. Det är mycket att ta in och hålla reda på. För att må bra som student handlar det ofta om att hitta en balans mellan studier, roliga aktiviteter och återhämtning.

Temaeftermiddagar

Temaeftermiddagar

Under terminen erbjuder vi flera olika online-evenemang på temat hållbart studentliv. Via knapparna nedan kan du ta del av filmer, bilder m.m. från evenemang som redan varit och hitta information om kommande temaeftermiddagar.

Lärare visar djurskelett under en föraläsning. foto.

Stöd i dina studier

Våra vägledare finns för att stödja och vägleda dig under din studietid. Har du en funktionsnedsättning som påverkar dig i dina studier kan du ansöka om att få särskilt pedagogiskt stöd.

Är du nyfiken på att studera utomlands, har frågor om examen eller funderar du på på vad du ska göra efter studietiden? Via knapparna nedan hittar du mer information.

Fyra studenter samtalar runt en grupparbetsplats i ett bibliotek

Välkommen till SLU-biblioteket!

Vi är Sveriges längsta universitetsbibliotek. Besök oss i Umeå, Uppsala, Skinnskatteberg eller i Alnarp, eller här på webben - var du än befinner dig. 

Vid sjukdom och kris

SLU har samarbete med Universitetskyrkan på de olika studieorterna. Kyrkan erbjuder bland annat enskilda samtal, sorgegrupper och krisstöd. Här får du också information om studenthälsan och vad du ska göra i en krissituation.

Servicecenter

Servicecenter, IT-stöd och lokalbokning

Välkommen till servicecenter som finns centralt belägna på campus i Alnarp, Uppsala och Umeå.

IT-stöd ger support i de flesta frågor som rör datorer, datasystem, skrivare, datasalar med mera.

Behöver du boka en lokal? Här hittar du information om hur det går till.

Publicerad: 09 september 2021 - Sidansvarig: webbredaktionen@slu.se
Loading…