Hemgymnasiebesök

Senast ändrad: 13 september 2023
Gymnasieelever får information om våra utbildningar.

Under ett hemgymnasiebesök åker du som studentambassadör till din gamla gymnasieskola för att träffa elever som pluggar där. Under besöket delar du med dig av dina erfarenheter för att skapa intresse för SLU:s utbildningar. Du informerar och inspirerar gymnasieeleverna i din hemkommun genom att berätta om din väg till SLU och vad som ingår i din universitetsutbildning. Uppdraget handlar om att hjälpa andra att hitta sin drömutbildning hos oss.

Under detta uppdrag tar du själv kontakt med din gamla gymnasieskola och håller i en inspirerande presentation om SLU, ditt program och dig själv. Om du inte har några egna kontakter är ett tips att kontakta skolans studievägledare.    

Under presentationen kan du svara på frågor som: Vem är du? Vad pluggar du? Var det självklart att du skulle plugga vid SLU? Berätta om ditt program, teoretiska vs. praktiska moment, upplägg, examination etc. Ett tips är att reflektera och utgå från dig själv, vad funderade du själv på när du gick på gymnasiet och ville välja rätt utbildning. 

För att trivas med det här uppdraget är det viktigt att man känner sig bekväm med att tala inför publik om sig själv och om sitt program. Det är viktigt att vara tillmötesgående för att på ett bra sätt kunna besvara de frågor som dyker upp, samt att tänka på att man representerar SLU under hela uppdraget. 

Uppdraget är avlönat med 130 kr/timmen. Vid de uppdragen det gäller så står SLU för kostanden av resor.