Uppdrag som anteckningsstödjare

Senast ändrad: 25 april 2024

Att ha uppdrag som anteckningsstöd innebär att du under föreläsningar och andra undervisningsmoment för tydliga anteckningar som du kopierar eller mejlar till en kurskamrat.

Du måste ha en överenskommelse med en samordnare för riktat pedagogiskt stöd innan du påbörjar ett uppdrag. Välkommen att höra av dig till funka@slu.se om du är intresserad av att vara anteckningsstöd.

För uppdrag som anteckningsstödjare är ersättningen 70 kr/tim. För att hantera utbetalningarna behöver vi behandla dina personuppgifter, och du kopplas till den student du antecknar åt i vårt administrativa system Nais. Läs mer om hur SLU behandlar personuppgifter här: https://student.slu.se/studieservice/om-studentwebben/hantering-av-personuppgifter/

Som anteckningsstödjare räknas du som uppdragstagare vid SLU. Timavlönad för kortvarig anställningsperiod

Du är anställd för ett särskilt uppdrag och omfattas då inte av de nya LAS-reglerna för visstidsanställda (SÄVA): Anställningsformer

Om uppdraget som anteckningsstödjare

Studenter som är beviljade riktat pedagogiskt stöd kan ha anteckningsstödjare. Några tips till dig som har uppdrag som anteckningsstödjare:

  • Det går lättare att göra bra anteckningar om du är förberedd inför en föreläsning. Du kan förbereda dig genom att t.ex. ögna igenom litteraturen eller läsa igenom anteckningar från tidigare föreläsningar. Det är en studieteknik som också är till hjälp i dina egna studier.
  • Om du antecknar för hand är det bra att ha extra bred marginal och luft mellan raderna. Den student som önskar kan då komplettera anteckningarna med sina egna tankar eller frågor.
  • Försök att ha en tydlig struktur på anteckningarna genom att sätta ut rubriker, underrubriker och gruppera materialet.
  • Tänk på att läraren ibland säger viktiga saker som inte antecknas på tavlan eller finns med i någon presentation.
  • Här hittar du fler tips: Anteckningsstrategier - Utveckla dina studiestrategier.

Om du känner dig osäker på något i din roll som anteckningsstödjare är du välkommen att höra av dig till oss som är samordnare/kontaktpersoner.

Ersättning och timrapportering för anteckningsstödjare.


Kontaktinformation

Studera med funktionsnedsättning

Välkommen att mejla funka@slu.se om du vill veta mer om riktat pedagogiskt stöd. Läs mer på Studentwebben.