Öppet hus

Senast ändrad: 13 september 2023
Foajen, Alnarpsgården, SLU Alnarp.

Vid ett öppet hus får besökare lyssna på inspirerande presentationer om SLU:s utbildningar som hålls av studentambassadörer. Besökarna som är intresserade av att studera vidare vid SLU får en inblick i vilka utbildningar vi erbjuder, men också ta del av studentambassadörernas erfarenheter från studentlivet och framtidsutsikter.

Som studentambassadör under ett öppet hus får du presentera din utbildning, vilka studieinriktningar som finns och berätta om dina erfarenheter av att plugga vid SLU. Det är viktigt att ge besökarna en bra inblick i studentlivet vid våra olika campusområden. Studie- och karriärsvägledare deltar också och håller ett informationspass kring urvalskriterier, behörighet och intagningspoäng och svarar på alla frågor om detta. 

Ett öppet hus kan genomföras digitalt eller på plats på ett av våra campusområden. 

SLU:s digitala öppet hus erbjuder möjligheten att chatta direkt med en studentambassadör eller studievägledare. Det är en bra chans för besökarna att ställa frågor och få svar direkt på sina funderingar kring alla studiemöjligheter på SLU. Det är därför bra att kunna navigera lätt på våra webbsidor för att hitta den aktuella informationen.

Vid fysiska öppet hus bemannar du som studentambassadör en monter och pratar med besökarna, håller i aktiviteter eller delar ut informationsmaterial.

För att trivas i uppgiften behöver du vara flexibel, kontaktsökande, nyfiken, och våga ställa frågor till besökarna. Det är viktigt att vara tillmötesgående för att på ett bra sätt kunna besvara de frågor som dyker upp, samt att tänka på att man representerar SLU under hela uppdraget. 

Uppdraget är avlönat med 130 kr/timmen. Vid de uppdragen det gäller så står SLU för kostanden av resor, boende och mat i samband med evenemanget.