SLU-nyhet

Kommande klimatsamtal fokuserar på kreativ kommunikation

Publicerad: 24 april 2023
En gul blomma i sprucken jord. Foto.

Hur kan forskning kommuniceras? Och vad fungerar bäst – berättelser eller fakta – för att inspirera till ökade klimatåtgärder? Det är några ämnen som kommer att diskuteras vid nästa klimatsamtal som äger rum 27 april.

När det kommer till att presentera forskning, spelar kommunikationen en central roll. Men för att få bästa möjliga resultat, är det värt att fundera över hur resultaten är kommunicera till och tolkade av olika intressenter.

Kommande klimatsamtal som anordnas på torsdag, kommer att ha forskningskommunikation och allmänhetens uppfattning som sitt övergripande tema.

– Det är tydligare än någonsin att ökandet av klimatåtgärder handlar lika mycket om effektiv forskningskommunikation som den bakomliggande forskningen. Men som forskare kan vi också utrusta oss med kreativa sätt för att få fram vårt budskap, vilket vi kommer att fokusera på vid vårt klimatsamtal, säger Paul Egan, forskare vid SLU och moderator för evenemanget.

Registrering

Zoom-webbinariet är öppet för alla som är intresserade av detta ämne. Webbinariet kommer att hållas på engelska och startar 09.00. Det är kostnadsfritt att delta men du måste registrera dig för att få Zoom-länken skickad till dig.

Mer information och registrering

Tidigare klimatsamtal

Föregående klimatsamtal ägde rum i januari och fokuserade då på vikten av narrativ för hur vi kommunicerar klimatfrågan.

Kick-off för årets klimatdialoger med föredrag av Johan Kuylenstierna

Klimatsamtal vid SLU

Fakta:

Mot bakgrund av IPCC-rapporterna organiserar SLU:s Framtidsplattformar och SLU Global sedan 2021 en serie med klimatsamtal vid SLU. Syftet är att skapa en möjlighet att fördjupa det vetenskapliga samtalet om klimatförändringar över olika discipliner vid SLU, med en rad vetenskapliga dialoger för SLU-anställda samt öppna seminarier för både externa deltagare och SLU-anställda.


Kontaktinformation