Hoppa till huvudinnehåll

För doktorander

Forskarstuderande behöver relevant information om utbildningsprocessen under sin utbildning. Här listas webbsidor av olika slag, inklusive nyheter och kalenderhändelser, som bedöms vara av intresse för en doktorand/forskarstuderande.

Denna sida är ett komplement till målgruppssidan För dig som är forskarstuderande, på medarbetarwebben.


Det finns 69 sidor som är taggade med För doktorander:

Hur mäter man social hållbarhet med livscykelanalys?

Hur mäter man social hållbarhet med livscykelanalys? futurefood@slu.se Produkter behöver vara ekonomiskt och ekologiskt men också socialt hållbara för att platsa i framtidens livsmedelssystem

Ph. D. course Statistics I

Statistics I: Basic statistics, 4 hp hilda.edlund@slu.se Kursen ges i Umeå 28 februari till 1 april 2022. Kursen ges på engelska, för mer information klicka här. Umeå Länk för anmälan Kursplan

World Animal Day

Runt den 4 oktober arrangeras World Animal Day (WAD) på många platser jorden runt, för att uppmärksamma och förbättra djurens situation. Vid VH-fakulteten har etikämnet sedan 2016 arrangerat en årlig

Torka och extremväder SLU Växa

Torka och extremväder – effekter på djurhälsa och foder inom svensk mjölkproduktion futurefood@slu.se En hållbar svensk livsmedelsproduktion måste klara framtidens utmaningar – även återkommande

EU-taxonomin

EU-taxonomins betydelse för jordbruket och tallriken futurefood@slu.se Den nya EU-taxonomin är ett viktigt verktyg för att nå EU:s klimatmål och målsättningarna inom EU:s gröna tillväxtstrategi,

Forskarkonferens SLIP 2021

Forskarkonferens: Skogen i intersektionell forskning elias.andersson@slu.se Varmt välkomna till forskningskonferensen Skogliga Landsbygdsstudier – Intersektionella Perspektiv (SLIP 2021) som

Älskade jordgubbar och smultron – kulturarvssorter i Nationella genbanken

Älskade jordgubbar och smultron – kulturarvssorter i Nationella genbanken futurefood@slu.se Lunchwebbinarium från SLU Future Food: Jordgubbar och smultron hör sommaren till, men sorterna som vi

Kolinlagring 20 maj

Kolinlagring i åkermark för att mildra växthusgasproblematiken camilla.zakrisson.juhlin@slu.se Jordbruket står inför stora utmaningar med tanke på att klimatförändringarna hamnat i fokus. Framöver

Lokförarens jätteärt, pålitlig potatislök och lagstadgad humle – grönt kulinariskt arv

Lokförarens jätteärt, pålitlig potatislök och lagstadgad humle – grönt kulinariskt arv futurefood@slu.se Lunchwebbinarium från SLU Future Food: Att odla sorter från förr förankrar både oss och våra

Vinodling i ett kallare klimat

Vinodling i ett kallare klimat futurefood@slu.se Lunchwebbinarium från SLU Future Food: I Sverige har vi odlat druvor för vinproduktion i ett tiotal år och svenska viner har uppmärksammats

Hållbar konsumtion av frukt och grönsaker

Hållbar konsumtion av frukt och grönsaker futurefood@slu.se Frukt som besprutas, grönsaker som flygs in från fjärran och omogen frukt som inte smakar något. Hur ska vi få en hållbar konsumtion av

Hållbar animalieproduktion i utmanande klimat

Hållbar animalieproduktion i utmanande klimat futurefood@slu.se Hur påverkas den svenska produktionen av animaliska livsmedel under en kris orsakad av klimatförändring och extremväder? Vilka

Loading…