SLU Framtidens mat
SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.
IDA-lunchwebinar-KeriFacer
Creating Living Knowledge: Lessons learned from an 8 year programme of transdisciplinary research futurefood@slu.se Vad är fördelarna och riskerna med stora tvärvetenskapliga samarbeten? Keri
Att överbrygga discipliner genom Urban Healthscapes
Urban Healthscapes är ett användbart begrepp som kan underlätta tvärvetenskaplig forskning om hälsofrågor i städer. Det här var ett av huvudbudskapen från ett webbinarium som nyligen arrangerades i
Emilia Mattsson
"Maybe meat, maybe not?" Med postern om sitt masterprojekt kring konsumenters val mellan kött och köttsubstitut kom Emilia Mattsson på delad förstaplats på SLU:s Thesis day våren 2023. Snart ett år
SLU YI Musikhjälpen
De tre gymnasieelever som under oktober representerade SLU under Global Youth Institute i USA har på eget initiativ startat en insamling för årets tema på Musikhjälpen – Ingen ska behöva dö av hunger
MatkulturOchHallbartAtande
Matkultur och otydliga konsumenter – hinder för en hållbar omställning? futurefood@slu.se Se i efterhand Se inspelningen av webbinariet här (ca 1 h 5 min). Vilken roll har matkulturen när vi
IDA-DesignThinking
Design Thinking for interdisciplinary collaborations and knowledge transfer futurefood@slu.se Metodiken Design Thinking är speciellt lämpad för tvärvetenskapliga forskningsprojekt då den utmanar
SLU och Botildenborg stärker samarbete och skapar nytt Living Lab
Stiftelsen Botildenborg i Malmö använder mat och odling för att bidra till praktiska lösningar för social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Tillsammans med SLU Urban Futures utformas ett gemensamt
EU Days
Urban food policy: a key ingredient for resilient food systems futurefood@slu.se EU Days i Lund 14-15 november är ett öppet forum för dialog och utbyte av idéer om Sveriges och Europas framtid. SLU
Nitrogen-climate-change-and-food-showing-the-connections
Setting the Table for COP28: Nitrogen, climate change and food: showing the connections agnes.soto@slu.se Delta i en paneldiskussion arrangerad av TABLE om kväve och klimatförändringar,
Meat4FuturesVidSLU
Framtiden för kött – workshop och diskussion för SLU:s studenter och anställda futurefood@slu.se Vilken roll spelar kött i kosten och kulturen? Vilken framtid är bäst för svenska djuruppfödare? Det
Agri4D upcoming
Världen står inför stora utmaningar för att nå målen för hållbar utveckling till 2030. Livsmedelssystemens betydelse för att nå målen är central. Konferensen Agri4D är en kreativ mötesplats för
Agri4D 2023 conference
Välkommen till Agri4D 2023! agnes.bondesson@slu.se Online SLU Global stödjer SLU:s arbete för global utveckling som bidrar till Agenda 2030, med fokus på låginkomstländer. SLU Global