SLU Framtidens mat
SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.
Climate Conversation för anställda och studenter vid SLU
Hur kan vi producera mat i hela Sverige i skuggan av klimatförändringarna? futurefood@slu.se Vi välkomnar forskare, övrig personal och studenter vid SLU till detta interna webbinarium inom ramen
![](/globalassets/ew/org/centrb/f-urb/ingressbild/climate-action-ingress.jpg?height=200&width=354)
Klimatsamtal över disciplingränserna
Forskarrollen, aktivism och transformativ vetenskap är några av de ämnen som diskuteras i Climate Conversations vid SLU - en webbinarieserie för SLU:s personal för att öka den vetenskapliga dialogen
![](/globalassets/ew/org/centrb/fu-food/nyheter/2024/eu-politik-och-livsmedel.png?height=200&width=354)
Poddavsnitt inför EU-valet
Inför valet till Europaparlamentet tar podden Feeding your mind från SLU Future Food pulsen på livsmedels- och jordbruksområdet. Vilka frågor vill EU-partiernas toppkandidater prioritera? Alla
DeepTechVidSLU
Deeptech vid SLU och dess potential inom livsmedelssystemet futurefood@slu.se Deeptech kan både utmana och förändra hela branscher och är ett prioriterat område för både EU och svenska
Vad är deep tech?
Vad är deeptech? futurefood@slu.se Undrar du vad deeptech är? Då är du inte ensam. Deeptech utmanar och förändrar förutsättningar för hela branscher, men vad är det egentligen? SLU Future Food och
Almedalen2024
SLU i Almedalen 2024 futurefood@slu.se SLU och Mistra Food Futures välkomnar er att diskutera hållbar beredskap i Almedalen 2024. Hur hittar vi lösningar på livsmedelssystemets två tuffa utmaningar
WebbinariumMatMiljolistan
Mat, miljö och hållbarhet – hur påverkar den mat vi svenskar äter planeten? futurefood@slu.se Vad innebär det att äta hållbart och vad är en hållbar kost? På den frågan går det att ge ett relativt
Biogas stärker och tryggar hållbar svensk energi- och matproduktion
Biogas stärker och tryggar hållbar svensk energi- och matproduktion futurefood@slu.se Biogas och biogödselproduktion bidrar till ett hållbart livsmedelssystem och ökar försörjningstryggheten av mat
![](/globalassets/ew/org/centrb/f-urb/nyheter-och-kalender/botildenborg-illustration-400x400.jpg?height=200&width=354)
Nya former av samverkan och lärande testas i Malmö
På platsen Botildenborg, som ligger i randen till Rosengård i Malmö, driver Stiftelsen Botildenborg en gård och mötesplats, där stadsodling kombineras med sociala aktiviteter, såsom arbets- och
IDA-lunchwebinar-KeriFacer
Creating Living Knowledge: Lessons learned from an 8 year programme of transdisciplinary research futurefood@slu.se Vad är fördelarna och riskerna med stora tvärvetenskapliga samarbeten? Keri
![](/globalassets/ew/org/centrb/f-urb/ingressbild/cykeltur-i-staden_300_300.jpg?height=200&width=354)
Att överbrygga discipliner genom Urban Healthscapes
Urban Healthscapes är ett användbart begrepp som kan underlätta tvärvetenskaplig forskning om hälsofrågor i städer. Det här var ett av huvudbudskapen från ett webbinarium som nyligen arrangerades i
![](/globalassets/ew/org/centrb/fu-food/nyheter/2024/emilia-mattsson.jpg?height=200&width=354)
Emilia Mattsson
"Maybe meat, maybe not?" Med postern om sitt masterprojekt kring konsumenters val mellan kött och köttsubstitut kom Emilia Mattsson på delad förstaplats på SLU:s Thesis day våren 2023. Snart ett år