Hoppa till huvudinnehåll

SLU Framtidens mat

SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.


Det finns 118 sidor som är taggade med SLU Future Food:

Hur mäter man social hållbarhet med livscykelanalys?

Hur mäter man social hållbarhet med livscykelanalys? futurefood@slu.se Produkter behöver vara ekonomiskt och ekologiskt men också socialt hållbara för att platsa i framtidens livsmedelssystem

Mjölkveckan 2021

Under vecka 41 (11 – 15 okt) bjuder forskningsprogrammet Hållbara dieter från hållbara produktionssystem in till en mjölkvecka med fokus på mjölkens roll i ett hållbart livsmedelssystem. Varje dag

A new SLU webinar series addresses the IPCC report

I augusti publicerade FN: s klimatpanel sin mest omfattande utvärdering av klimatförändringarna hittills och uttalade entydigt att klimatförändringar orsakas av mänsklig aktivitet. Rapporten

Mat och landskap - ny film med Richard Tellström

Hur påverkas landskapet av vad vi äter? I en nyproducerad film berättar Richard Tellström, mathistoriker och docent i måltidskunskap, om hur landskapet påverkas av vad vi äter. Se filmen nedan och

Torka och extremväder SLU Växa

Torka och extremväder – effekter på djurhälsa och foder inom svensk mjölkproduktion futurefood@slu.se En hållbar svensk livsmedelsproduktion måste klara framtidens utmaningar – även återkommande

Webbinarium & workshop: Integrerad fisk- och växtodling

Webbinarium & workshop: Integrerad fisk- och växtodling aquaculture@slu.se Intresset för att kombinera fisk- och växtodling växer, både för akvaponiska system och för användandet av slam från

Feeding your mind 21

Framtidens mat måste vara hållbar, men för att nå det målet behövs många fler innovationer. Vilken potential för det finns i hållbart nytänk från krafter på väg in i livsmedelsbranschen? Kan

Ny nationell strategi och handlingsplan för vattenbruk 2021-2026

Jordbruksverket och Havs- och vattenmyndigheten har nu lanserat en ny strategi för svenskt fiske och vattenbruk 2021-2026 samt en handlingsplan för utveckling av vattenbruk. Arbetet med att ta fram

EU-taxonomin

EU-taxonomins betydelse för jordbruket och tallriken futurefood@slu.se Den nya EU-taxonomin är ett viktigt verktyg för att nå EU:s klimatmål och målsättningarna inom EU:s gröna tillväxtstrategi,

Oväntad mat på oväntad plats

Under coronapandemin har ”äta ute” fått en ny mening. Aldrig tidigare har så många varit ute i naturen och grillat korv eller picknickat. Nu när naturen är som vackrast vill vi ”elda på” äta

Ny rapport om Klimatanpassning av svensk animalieproduktion

Hur påverkar klimatkris och extremväder den svenska animalieproduktionen? En ny rapport från SLU, SVA, MSB och Jordbruksverket tar upp vilka sårbarheter och anpassningsbehov som måste åtgärdas så att

Älskade jordgubbar och smultron – kulturarvssorter i Nationella genbanken

Älskade jordgubbar och smultron – kulturarvssorter i Nationella genbanken futurefood@slu.se Lunchwebbinarium från SLU Future Food: Jordgubbar och smultron hör sommaren till, men sorterna som vi

Loading…