Hoppa till huvudinnehåll

SLU Framtidens mat

SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.


Det finns 46 sidor som är taggade med SLU Future Food:

Climate Conversation för anställda och studenter vid SLU

Hur kan vi producera mat i hela Sverige i skuggan av klimatförändringarna? futurefood@slu.se Vi välkomnar forskare, övrig personal och studenter vid SLU till detta interna webbinarium inom ramen

Klimatsamtal över disciplingränserna

Forskarrollen, aktivism och transformativ vetenskap är några av de ämnen som diskuteras i Climate Conversations vid SLU - en webbinarieserie för SLU:s personal för att öka den vetenskapliga dialogen

Poddavsnitt inför EU-valet

Inför valet till Europaparlamentet tar podden Feeding your mind från SLU Future Food pulsen på livsmedels- och jordbruksområdet. Vilka frågor vill EU-partiernas toppkandidater prioritera? Alla

DeepTechVidSLU

Deeptech vid SLU och dess potential inom livsmedelssystemet futurefood@slu.se Deeptech kan både utmana och förändra hela branscher och är ett prioriterat område för både EU och svenska

Vad är deep tech?

Vad är deeptech? futurefood@slu.se Undrar du vad deeptech är? Då är du inte ensam. Deeptech utmanar och förändrar förutsättningar för hela branscher, men vad är det egentligen? SLU Future Food och

Almedalen2024

SLU i Almedalen 2024 futurefood@slu.se SLU och Mistra Food Futures välkomnar er att diskutera hållbar beredskap i Almedalen 2024. Hur hittar vi lösningar på livsmedelssystemets två tuffa utmaningar

WebbinariumMatMiljolistan

Mat, miljö och hållbarhet – hur påverkar den mat vi svenskar äter planeten? futurefood@slu.se Vad innebär det att äta hållbart och vad är en hållbar kost? På den frågan går det att ge ett relativt

Biogas stärker och tryggar hållbar svensk energi- och matproduktion

Biogas stärker och tryggar hållbar svensk energi- och matproduktion futurefood@slu.se Biogas och biogödselproduktion bidrar till ett hållbart livsmedelssystem och ökar försörjningstryggheten av mat

Nya former av samverkan och lärande testas i Malmö

På platsen Botildenborg, som ligger i randen till Rosengård i Malmö, driver Stiftelsen Botildenborg en gård och mötesplats, där stadsodling kombineras med sociala aktiviteter, såsom arbets- och

IDA-lunchwebinar-KeriFacer

Creating Living Knowledge: Lessons learned from an 8 year programme of transdisciplinary research futurefood@slu.se Vad är fördelarna och riskerna med stora tvärvetenskapliga samarbeten? Keri

Att överbrygga discipliner genom Urban Healthscapes

Urban Healthscapes är ett användbart begrepp som kan underlätta tvärvetenskaplig forskning om hälsofrågor i städer. Det här var ett av huvudbudskapen från ett webbinarium som nyligen arrangerades i

Emilia Mattsson

"Maybe meat, maybe not?" Med postern om sitt masterprojekt kring konsumenters val mellan kött och köttsubstitut kom Emilia Mattsson på delad förstaplats på SLU:s Thesis day våren 2023. Snart ett år

Loading…