6 maj

Lövsta forskningscentrum, Uppsala

Kosläpp på Lövsta

evenemang |

Den 6 maj är det dags för korna på Lövsta att skutta ut på årets kosläpp. Ett arrangemang i samarbete med Arla, som finns på plats och bjuder på kall mjölk och bullar.

SLU presenterar ett antal forskare på plats som visar lättsam forskning och vetenskap riktad till den unga publiken för att väcka intresse för våra frågor. Studentrekryterare bjuder på information, en utställning om mat och material i kristider och den populära visningsläktaren där besökare kan se hur korna har de inne på anläggningen är öppen. Spana gärna in traktorerna på nära håll eller gå tipspromenaden Arla anordnar.

Vi räknar med många besökare under dagen och glada kor som bjuder på både lyckliga språng och skönsång. Eventet öppnar klockan 9.00 och klockan 11.00 öppnar vi portarna för kornas framfart.

Kom i tid för att undvika fastna i parkeringsköer.

Varmt välkommen.

Anmäl dig

Arla vill att du anmäler dig. Det kan du göra här. Arla har inte angett något om sista dagen för anmälan men att göra det några dagar före kosläppet kan ju vara lämpligt.

Så här skriver Arla på sin webb angående anmälan. 

Kontaktuppgifter – varför behöver ni dem?

Bokningsbekräftelsen skickas till e-postadressen du anger vid bokning. Och på grund av väder, vind eller oförutsedda händelser, kan betessläppet på den gård just du anmält dig till, bli uppskjutet eller ändrat när det gäller datum och tid. Om detta sker vill vi kunna meddela dig detta så fort som möjligt, därför behöver vi dina kontaktuppgifter.

Parkeringsavgift

En mindre parkeringsavgift tas ut på plats.

Fakta

Tid: 2023-05-06 09:00 - 14:00
Ort: Lövsta forskningscentrum, Uppsala
Arrangör: Arla och SLU
Mer information:

Koordinater

SWEREF 99 TM
N 6636174, E 657798

WGS84
59°49'59.1"N 17°48'55.6"E


Relaterade sidor: