SLU-nyhet

Ulla Molin-stipendiet 2023

Publicerad: 12 maj 2023

Liselotte Fritz får stipendiet till Ulla Molins minne 2023 – en skribent som delar Ulla Molins trädgårdspassion och som är aktuell med boken om Ulla Molin och den tidlösa trädgården.

Årets stipendium till minne av Ulla Molin delades ut på Katrinetorp landeri i samband med konferensen Publika parker och stadsrum som arrangerades för femtonde gången av SLU Tankesmedjan Movium i samarbete med årets värdstad Malmö stad samt Helsingborgs stad och Lunds kommun.

Liselotte Fritz är författaren som är känd för sin passion för trädgårdar och natur. Hennes senaste bok Ulla Molin – den tidlösa trädgården är en berättelse om en av Sveriges mest hyllade trädgårdsdesigners och en äkta pionjär inom området.

Liselotte Fritz har tagit på sig uppgiften att avslöja Ulla Molins kreativa process och hennes passion för trädgårdsdesign. Som författare har hon utvecklat en gripande berättelse som beskriver Ulla Molins liv och karriär i detalj, vilket ger läsaren en inblick i hennes arbete och unika syn på trädgårdsdesign.

Genom Liselotte Fritz förmåga att skriva personligt och engagerande, blir boken en inspirerande läsupplevelse för trädgårdsentusiaster och alla som är intresserade av naturen. Hennes förmåga att beskriva trädgårdens skönhet och dess betydelse för vår hälsa och välbefinnande är imponerande och lämnar ett bestående intryck hos läsaren.

Sammanfattningsvis har Liselotte Fritz lyckats skapa en fantastisk berättelse om en av Sveriges mest hyllade trädgårdsdesigners. Hennes passion för trädgårdar och naturen är tydlig genom hela boken och hon har skapat en läsupplevelse som inspirerar och engagerar.

Läs juryns motivering på SLU Tankesmedjan Movium