SLU-nyhet

Doktorsbana började med röjsåg

Publicerad: 28 februari 2020
Kristina Wallertz

Kristina Wallertz är en av landets främsta forskare på snytbaggar och annan föryngringsproblematik. Hon jobbar på SLUs försökspark Asa samt har ansvar för en kurs i föryngring på Institutionen för sydsvensk skogsvetenskap i Alnarp.

Föreningen Skogens styrelse delar ut valfritt antal silverkvistar till personer som på det regionala planet eller på ett lokalt plan har gjort värdefulla insatser för skog och skogsbruk i enlighet med Föreningen Skogens ändamål och inriktning ("aktivt och ansvarsfullt brukande och nyttjande av skogen"). Priset består av en nål samt diplom.

I samband med Höstexkursionen i september 2019 fick Kristina Wallertz motta Silverkvisten av Föreningen Skogen för sina insatser inom skogsforskningen. Hon har främst studerat föryngringsfrågor och har ­snytbaggen som något av ett favoritområde . Och faktiskt, den går att bekämpa.

Länk till artikel i Föreningen Skogens tidning


Kontaktinformation