SLU-nyhet

Öppet campus på SLU i Uppsala

Publicerad: 25 september 2017

SLU fyller 40 år. Kom och fira med oss den 30 september. Vi bjuder in till Öppet campus på Ultuna mellan klockan 11.00 och 15.00.

Var med och dissekera en dinosaurie – spännande, ovanligt och lite läskigt. Lyssna till ett mycket intressant föredrag om antibiotikafri mat och resistenta bakterier. Eller fråga oss om hästens parasiter eller andra saker om hästars skötsel. Vad gör man om hästen får kolik? Tankeväckande miniutställning med produkter från genetiskt modifierade organismer. Och hur kan en pilgrimsfalk vara närmare släkt med en domherre än med en duvhök? Kan man verkligen plugga häst? På heltid?

Alla frågor får svar på Öppet campus i Uppsala den 30 september.

4H-gårdar är på plats med många av gårdens djur och ponnyridning. Flera fik är öppna med möjlighet att äta lite lättare mat.

Några programpunkter i korthet:

  • Vattenbrist hotar i världen. Vi visar hur vatten renas från diverse föroreningar med hjälp av biokol.
  • Kortare och längre föredrag i intressanta ämnen, till exempel ”Antibiotikafri mat och resistenta bakterier” och ”Kolik hos häst”.
  • Larver som proteinrikt djurfoder. Matavfall omvandlas till proteinrika larver som är tänkta att användas som foder till fisk, kyckling och gris.
  • Bioinformatik räddar liv på människor och djur. Hur kan modern teknik hjälpa till vid ett allvarligt sjukdomsutbrott i ett låginkomstland?
  • Nja till GMO. En tankeväckande miniutställning med några av de produkter från genetiskt modifierade organismer vi använder och äter i Sverige i dag.

Ta del av hela programmet här

Ultuna ligger i södra Uppsala. Hitta till Ultuna i södra Uppsala och hitta på Ultuna när du väl är här.

Har du frågor går det utmärkt att skicka dem på oppetcampus2017@slu.se

Fakta:

SLU bildades 1 juli 1977 efter en sammanslagning av Lantbrukshögskolan, Skogshögskolan och Veterinärhögskolan samt Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg och Veterinärinrättningen i Skara. Det firar vi på en mängd sätt. Vi ser det som en självklarhet att bjuda in till våra campus för att visa vad vi gör.

Relaterade sidor:


Kontaktinformation