Utlysningar

Är du lantmästare och letar efter en arbetsplats med varierande arbetsområden och möjligheter för personlig utveckling?

Publicerad: 12 juli 2024

Agrolab Sverige AB erbjuder nu en spännande tjänst som fälttekniker på vår försöksstation Backgården i Eslöv, Skåne. Tjänsten kan även omfatta egen projektansvarighet. Du kommer att få arbeta med ett trevligt och engagerat försöksteam på 8 heltidsanställda och 1-2 säsonganställda, där fokus ligger på fältförsök av högsta kvalitet.

Ansökan senast: 2024-08-12

Agrolab Sverige AB erbjuder nu en spännande tjänst som fälttekniker på vår försöksstation Backgården i Eslöv, Skåne. Tjänsten kan även omfatta egen projektansvarighet. Du kommer att få arbeta med ett trevligt och engagerat försöksteam på 8 heltidsanställda och 1-2 säsonganställda, där fokus ligger på fältförsök av högsta kvalitet. Våra arbetsområden sträcker sig från rådgivning av jordbruks-, biocid- och kemiskindustriföretag gällande behovsanalyser och försöksplanering, utförande av GEP/GLP försök, ekotox bedömningar, datahantering och rapportsammanställningar inför godkännande och registrering av nya växtskyddsmedel och biopesticider. Vi utför också tester av växtnäringsprodukter, biostimulerande produkter och biocider. Agrolab R&D jobbar bland annat med utveckling och optimering av bildlösningar för bestämning av växtsjukdomar och växtkraft samt hyperspektral avbildning från drönare.

Vi hanterar ca 180 försök årligen på vår station inom GEP, GLP och sortförsök. Försöken värderar huvudsakligen effekten av växtskyddsmedel mot ogräs, svamp och andra skadegörare på fält, men också utvärdering av gödningsprodukter och nya sorter. Försöken utförs huvudsakligen i lantbruksgrödor som stråsäd, potatis, betor och majs, men även i grönsaker, klöver, fruktträd, krukväxter och på golfbanor.

Arbetsuppgifter

  • Utläggning av försök i fält på bäst möjliga plats
  • Utföra behandlingar enligt försöksplan med våra specialbyggda maskiner/utrustning samt bedömningar av testade produkters effekt samt selektivitet eller sorters egenskaper
  • Sådd/sättning samt skörd/tröskning med våra försöksmaskiner
  • Markbearbetning av försöksareal lokaliserad vid försöksstationen samt ute hos lantbrukare
  • Bidra till utveckling och test av nya tilltag inom odlingen och växtskydd.
  • Möjlighet för projektansvarighet med egna försök

Vem är du?

Du är utbildad lantmästare eller håller på att avsluta din utbildning, är praktiskt lagd, med stort lantbruksintresse och utveckling inom lantbruket. Maskinkunnighet är meriterande.

Växtsäsong är lika med högsäsong och kan innebära långa arbetsdagar, eftersom vårt arbete i hög grad är beroende av väder och grödans/skadedjurens/ogräsens utveckling. Flexibilitet är därför ett måste.

Du har lätt för att samarbeta och lära dig nya rutiner för att kunna arbeta flexibelt och självständigt med att utföra försöken inom angiven tidsram.

Du ska dessutom ha ett öga för detaljer eftersom noggrannhet är viktigt inom vår försöksverksamhet.

B-körkort är ett krav.

Traktorvana och sprutcertifikat är meriterande.

Vi erbjuder

  • Ett självständigt och varierande jobb
  • En arbetsplats där samarbete mellan olika kompetenser är ett viktigt nyckelord
  • Flexibel arbetsdag och delaktighet i planering av arbetsdagen
  • Engagerade kollegor
  • En hög kunskapkvalificerad arbetsmiljö

Tjänsten kan anpassas efter studier, alternativt kombineras med eget lantbruk.

Vi ser fram emot att få din ansökan.

Ansökan

Skicka din ansökan till bvl@agrolab.se och märk det med: "Fälttekniker 2024 SE" senast den 12 augusti 2024.

Intervjuer kommer ske löpande.

Har du frågor kring tjänsten, är du välkommen att kontakta Betina Lindemann, platschef, bvl@agrolab.se eller 0725-784620

Fakta:

Agrolab är den ledande forskningsorganisationen i norra EU, med försöksstationer i Danmark, Sverige, Lettland och Litauen. Våra arbetsområden sträcker sig från rådgivning av jordbruks-, biocid- och kemiskindustriföretag gällande behovsanalyser och försöksplanering, utförande av GEP/GLP försök, ekotox bedömningar, datahantering och rapportsammanställningar inför godkännande och registrering av nya växtskyddsmedel och biopesticider. Vi utför också tester av växtnäringsprodukter, biostimulerande produkter och biocider.

Det globala Agrolab Teamet består av 53 heltidsanställda samt ca 10 säsonganställda. Agrolab R&D jobbar bland annat med utveckling och optimering av bildlösningar för bestämning av växtsjukdomar och växtkraft samt hyperspektral avbildning från drönare.

Besök gärna https://agrolab.dk/ för mer information.


Kontaktinformation

Betina Lindemann, Stationschef 
0725-784620
bvl@agrolab.se