Utlysningar

Bli privatlärare i läxhjälp och ge mattehjälp till yngre elever

Publicerad: 23 november 2022

Ta chansen och sök tjänsten som läxhjälp i matematik hos SmartStudies. Det är flexibelt och perfekt för dig som student!

Ansökan senast: 2024-12-31

Det finns många elever som vill ha en studiecoach i läxhjälp och nu har du chans att bli en. Läxhjälpsföretaget SmartStudies specialiserar sig på matematik och de är alltid intresserade av att få in nya stjärnor till sitt team. Är det så att man är duktig i andra ämnen så är detta också av intresse för organisationen. De erbjuder nämligen läxhjälp i övriga skolämnen.

Som studiecoach så kommer du att kunna göra skillnad för någon annans liv. Du kan läsa mer här om hur det är att vara privatlärare hos SmartStudies: https://smartstudies.se/laxhjalp/

Bestämmer själv vilket ämne du ger läxhjälp i

När du söker in till studiecoach för läxhjälp så väljer du helt själv vilket ämne, eller ämnen, som du kan undervisa i. Har du goda mattekunskaper och kan tänka dig att agera som mattelärare så får du gärna nämna det. Här finns mer information om att ge mattehjälp: https://smartstudies.se/mattehjalp/

Är det så att du är duktig inom mer än ett ämne så kan du få undervisa i detta också. Många av de som har hjälpt till som studiecoach tidigare har själva studerat på universitetsnivå. Det gör att man får behörighet att undervisa för även grundskole- och gymnasieelever.

Du lär dig om motivation och studieteknik inom läxhjälp

Har man aldrig varit studiecoach innan och känner dig osäker på att ta dig an rollen så kan det vara skönt att veta att du kommer få gå en utbildning innan du börjar söka uppdrag som studiecoach. Du kommer få lära dig allt om att ge privatundervisning, hur man kan motivera sin elev och om studietekniker. När du har fått gå utbildningen så kommer du att få med dig goda kunskaper och metoder som är användbara när du ska ge studiehjälp. Något som du också får tillgång till är olika skolmaterial som kan användas under lektionerna.

Flexibla tider och upplägg — utmärkt för dig som student

En av fördelarna med att vara studiecoach är att du väljer själv hur mycket tid per vecka du kan lägga ner läxhjälp. Studerar man på heltid är det förståeligt att en gång i veckan blir mer än tillräckligt. För dig som studerar på halvtid eller mindre kanske det kan passa med två gånger i veckan. Man kan alltid säga till om man skulle vilja öka i tid, eller efter ett tag kanske minska. Det är en sysselsättning som brukar fungera utmärkt för dig som är student då det är så pass flexibelt.

Välj mellan att ge läxhjälp online eller fysisk

Det finns två alternativ för dig som studiecoach. Antingen så väljer du att träffa din elev på ett bibliotek eller ge läxhjälp hemma hos honom eller henne. Det kan ni själva kommer överens om vad som hade passat bäst. Det viktigaste är att se till att eleven har god studiero och kan koncentrera sig. I samband med rådande situation så kan det kännas bättre att hålla distansen, då kan man välja att ha lektionerna med läxhjälp online. Du och din elev kommer att istället mötas i ett virtuellt klassrum där ni kan välja att använda er av en virtuell whiteboard som ett hjälpmedel.

Här kan du läsa mer om hur det är att vara studiecoach hur du ansöker: https://smartstudies.se/extrajobb/

Fakta:

SmartStudies är ett av Sveriges ledande företag inom läxhjälp i matematik. Organisationen bildades 2007 och har sedan dess hjälp tusentals elever uppnå bättre studieresultat.