SLU-nyhet

SLU Urban Futures deltar i Bauhaus of the Seas Sails havsforum i Malmö

Publicerad: 06 december 2023
Tre kvinnor pratar med vatten och husbyggnation i bakgrunden.

Bauhaus of the Seas Sails (BoSS) är en del av EU:s nya satsning New European Bauhaus (NEB) som ska främja en ny havskultur – en kultur där staden och människan är en del av havet. Visionen för BoSS är att undersöka och demonstrera hur kultur och inkludering bidrar till detta. Från och med november 2023 deltar SLU Urban Futures i BoSS Malmös Havsforum.

Bauhaus of the Seas Sails i Malmö kommer att driva olika aktiviteter för att utforska och skapa vägar till nya framtider utifrån BoSS ledande principer: hållbart, inkluderande, vackert och lokalbaserat. 

Läs hela artikeln på den engelska sidan.

Bauhaus of the Seas Sails Malmö söker Havsambassadörer!

BoSS Malmö vill att fler Malmöbor, med deras olika kulturer och erfarenheter, får möjligheten att engagera sig i att utforska och skapa en hälsosam relation till havet. För detta ändamål lanserar vi nu ett Open Call där individer och organisationer kan ansöka om att bli havsambassadörer. En havsambassadör får finansiella medel för att skapa och genomföra kreativa och inkluderande aktiviteter som involverar Malmöbor i att stärka deras relation med livet i havet.
Läs mer här


Kontaktinformation

Nina Vogel, Forskare vid Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning, SLU Alnarp
Programchef för SLU Urban Futures

E-post: nina.vogel@slu.se
Telefon: +46 727 044 064