SLU-nyhet

Viktigt seminarium om våld mot djur och i nära relationer

Publicerad: 23 april 2018

Den 19 april besöktes SLU, Uppsala av Dr. Freda Scott-Park, ordförande i organisationen LINKS Group UK. Freda pratade om sambandet mellan våld mot husdjur och våld i nära relationer och hur man kan upptäcka våld i nära relationer genom att diagnostisera NAI, Non-Accidental-Injuries, hos husdjur.

Dr. Freda Scott-Park var inbjuden till SLU av SCAW (Nationellt centrum för djurvälfärd) i samarbete med Se Sambandet och Svenska Djurskyddsföreningen. Målgruppen för seminariet var studenter på SLU, yrkesverksamma på UDS och andra kliniker.

Läs mer på SCAWs hemsida (Tidigare utbildningar).

Föreläsningen finns inspelad. Vill du ha information om inspelningen är du välkommen att kontakta Johan Lindsjö på johan.lindsjo@slu.se