Ny sökning
LV0130

Livsmedelsteknologi

Denna kurs riktar sig till dig som vill lära dig mer om livsmedel och hur de tillverkas. I kursen varvas teori med praktiska övningar och studiebesök för att du ska få en bred överblick av teknologier i livsmedelsbranschen.

Förståelse för hur kvalitetsegenskaper hos livsmedel såsom sammansättning, hållbarhet och sensoriska egenskaper styrs av råvarans egenskaper och tillverkningsprocesser är en viktig aspekt i produktion av högkvalitativa livsmedel. Förutom ämneskunskap ger kursen dig verktyg för kritiskt tänkande, samarbete och utveckling av olika presentationstekniker.

Under kursens gång får du genom föreläsningar, grupparbeten, laborationer och problemlösning lära dig om framställning av både animaliska och vegetabiliska livsmedel. Förutom oss lärare och forskare får du dessutom träffa inbjudna experter från olika delar av livsmedelsindustrin.

Kursvärdering

Andra kursvärderingar för LV0130

Läsåret 2023/2024

Livsmedelsteknologi (LV0130-30287)

2024-01-15 - 2024-03-19

Läsåret 2023/2024

Livsmedelsteknologi (LV0130-30301)

2024-01-15 - 2024-03-19

Kursplan och övrig information

Litteraturlista

**The book ****Food Processing Technology - Principles and Practice (4th Edition); ISBN: **978-0-08-101907-8

Is available as an E-book via Knovel or Elsevire

https://www.sciencedirect.com/book/9780081019078/food-processing-technology

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Ja Kursen ges som en programkurs: Livsmedelsprogrammet Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 38060 SEK Nivå: Grundnivå (G2F)
Ämne: Livsmedelsvetenskap
Kurskod: LV0130 Anmälningskod: SLU-30225 Plats: Uppsala Distanskurs: Nej Undervisningsspråk: Engelska Ansvarig institution: Institutionen för molekylära vetenskaper Studietakt: 100%