SLU-nyhet

Lyssna på SLU:s nya seniora miljöanalysspecialister 6 december

Publicerad: 30 november 2023
Symbolbild för föreläsningar med seniora miljöanalysspecialister. Illustration.

I nobelveckan kan du lyssna på öppna föreläsningar med två av SLU:s nya seniora miljöanalysspecialister: Mattias Sköld och Mattias Lundblad. Lär dig mer om marint områdesskydd och om arbetet bakom klimatrapporteringen för skog och mark.

Att bli utnämnd till senior miljöanalysspecialist innebär att ha nått den högsta akademiska kompetensnivån inom fortlöpande miljöanalys. De seniora miljöanalysspecialisterna är erkänt skickliga och efterfrågade för sin kompetens.

– Vi är glada att vi lyckats locka många av landets främsta experter på arter, natur och miljö att jobba inom SLU:s miljöanalys. Föreläsningarna med våra seniora miljöanalysspecialister är ett tillfälle att dela med oss av kompetens och miljöanalysverksamhet. De ger exempel på hur SLU:s miljöanalys möter samhällets behov av kunskap för att kunna fatta välgrundade beslut, säger Göran Ståhl, vikarierande vicerektor med ansvar för SLU:s miljöanalys.

Ta chansen att höra mer om den kunskap som SLU:s seniora miljöanalysspecialister bidrar med till miljöarbetet i Sverige och internationellt.

Fakta:

De öppna föreläsningarna direktsänds på webben, ingen föranmälan behövs. Det finns även möjlighet att lyssna på föreläsningen på plats. Antalet platser är begränsade, först till kvarn gäller.

Föreläsarna svarar på ett urval frågor från tittarna i sändning. Resterande frågor besvaras i efterhand. Skicka dina frågor till fomaredaktion@slu.se.

Alla intresserade är varmt välkomna att lyssna!