SLU-nyhet

Inbjudan till hela SLU – Var med på Agenda 2030: SLU sustainability day 14 november

Publicerad: 13 oktober 2023

Nu är det halvtid i arbetet med de globala hållbarhetsmålen. Vilka framsteg har gjorts och hur rör det här dig? Få perspektiv på Agenda 2030, hur SLU har bidragit och var med och diskutera hur vi kan bidra framöver. Anmäl dig till Agenda 2030: SLU sustainability day den 14 november.

Agenda 2030 är en handlingsplan för hållbar utveckling som antogs av världens länder 2015. I halvtid har FN nyligen gjort en översyn av läget. Den pekar på behovet av att öka takten i omställningsarbetet. Därför finns anledning att även se närmare på SLU:s bidrag till Agenda 2030, och hur vi kan förbättra det.

– Det är angeläget att nå de globala hållbarhetsmålen. Därför är det viktigt att vi tillsammans diskuterar vad vi på SLU kan göra för att bidra. Jag hoppas att den här dagen kan ge oss ett bra avstamp framåt, säger Ylva Hillbur, vicerektor på SLU som bl.a. ansvarar för frågor om Agenda 2030.

Från FN:s korridorer till din vardag

På förmiddagen konkretiserar olika talare Agenda 2030-arbetet på global, nationell och SLU-nivå varvat med moderatorledda panelsamtal och diskussioner. Under eftermiddagen går det att välja mellan flera intressanta workshops, följt av en gemensam avslutning.

Smakprov ur programmet:

  • Det säger FN:s senaste statusrapport om arbetet med Agenda 2030 och de globala målen
  • Ta del av perspektiv från myndigheter, näringsliv och unga
  • Få koll på hur SLU bidrar till Agenda 2030 och var med i diskussionen framåt

Förmiddagens program hålls i aulan på Ultuna, men det går även att följa programmet via webbsändning. Eftermiddagens workshops och avslutningen hålls digitalt.

Studenter kan delta i dagen som del av en befintlig kurs.

Mer information, program och anmälan till dagen hittar du via webbsidan om dagen. Där kan du också hitta till bakgrundsinformation, introduktionskurs och quiz om Agenda 2030, med mera.

Välkomna!


Kontaktinformation

Johanna Sennmark, miljöchef, projektledare Lärosätenas klimatnätverk
Avdelningen för infrastruktur, SLU
johanna.sennmark@slu.se, 018-67 15 85

Ylva Hillbur är vicerektor med ansvar för internationella relationer.