SLU-nyhet

Diskussion med forskare känd från SVT-dokumentären ”Sista skörden”

Publicerad: 12 juni 2017

Den 15 juni får SLU Alnarp besök av Tim Crews, forskningschef vid the Land Institute i Kansas, USA.

Den 15 juni får SLU Alnarp besök av Tim Crews, forskningschef vid the Land Institute i Kansas, USA. Tim forskar på utveckling av perenna livsmedelsgrödor, bland annat det perenna spannmålet "Kernza" som ingår i SLUs odlingssystemförsök på SITES forskningsstation Lönnstorp, Alnarp, och samarbetar bland annat med kollegor vid SLU. Tim är också en av forskarna som intervjuas i SVT-dokumentären Sista skörden  (https://www.svtplay.se/video/13357996/sista-skorden/sista-skorden-1).

I samband med Tims besök anordnas en diskussion om några av de frågor som tas upp i dokumentären. Forskare, studenter och övriga intresserade (både inom och utanför SLU) är varmt välkomna att delta i diskussionen, som kommer att hållas kl 13.00 - 14.00 den 15 juni (på engelska). Lokal (någonstans på Alnarp) meddelas när vi vet hur många som kommer.

Anmälan senast 14 juni till william.english@slu.se. Det går även att följa diskussionen via denna länk: https://global.gotomeeting.com/join/638856941