18 nov
19 nov

Alnarp and Botildenborg

Getting Our Cities Right #4 – shaping our future urbanscapes

konferenser |

Välkommen till den fjärde konferensen i serien 'Getting our Cities Right' - där vi utifrån ett tvärvetenskapligt landskapsperspektiv undersöker dagens och framtidens utmaningar inom hållbar stadsutveckling. Konfersen äger rum under två dagar, där vi dag 1 samlas i Alnarp och dag 2 gästar Botildenborg i Malmö.

Under konferensen i november fortsätter vi att utforska begreppet Urbanscapes. Att använda sig av ett urbant landskapsperspektiv - urbanscapes - innebär att man tar hänsyn till hur urban transformation interagerar med olika rumsliga och tidsmässiga skalor. Det täcker många sammanhängande ämnen, discipliner och frågor, vilket gör att forskare måste använda flera perspektiv och lära sig nya sätt att arbeta.

Några av konferensen nyckelområden är vatten, hälsa, mat, energi, naturbaserade lösningar och sociokulturella förhållningssätt till planering.

Konferensen inleds i Alnarp, där du även kan delta under en workshop om framtidens energilandskap. Dag två fortsätter konferensen på den hållbara gården Botildenborg i Malmö, där vi undersöker kopplingen mellan mat och hälsa i urbana landskap.

Läs mer på den engelska sidan!