4 apr

Malmö Live, Malmö

Konferens: Publika parker och stadsrum 2019

konferenser |

Publika parker och stadsrum är den populära mötesplatsen för alla som jobbar med publika parker och stadsrum i offentlig eller privat regi. Den 4 april i Malmö är det dags för den tolfte upplagan av konferensen. Årets tema är Stan är full av vatten! Föreläsare från Italien, Tyskland, Frankrike, Holland och Sverige ger inspiration kring hur man kan arbeta med vatten i alla dess former i offentliga park- och stadsmiljöer.

4 april 2019 är temat Stan är full av vatten! Vatten är både skrämmande, nödvändigt och fantastiskt i urbana miljöer. Hur tar man tillvara vattnets potential i gestaltningen och samtidigt förbereder våra städer för framtidens klimatförändringar? Internationella och nationella föreläsare, bland andra:

Aldo Croci – chef på italienska Villa Borromeo Visconti Litta, välbesökt för sin nyrenoverade vattenkonst. 

Antje Stokman – landskapsarkitekt och professor vid vid HafenCity Universität Hamburg, Tyskland, om design med vatten i urbana miljöer.

Dirk van Peijpe – urban designer och grundare av De Urbanisten, Holland, om nya mångfunktionella stadsrum med vatten i fokus.

Licia Soldavini & Sam Carvalho från Raumlabor Berlin – kreatörerna bakom det experimentella lärandet kring vatten vid The Floating University i Berlin.

Michel Desvigne – omtalad fransk landskapsarkitekt om publika parker och stadsrum längs floden Garonne i Bordeaux. 

Zandra Nordin – tidigare stadsträdgårdsmästare, om Älvbrinken och Vattentorget i Skellefteå.

Fakta

Tid: 2019-04-04
Ort: Malmö
Lokal: Malmö Live
Arrangör: SLU - Tankesmedjan Movium, Malmö stad, Helsingborgs kommun, Lunds kommun
Sista anmälningsdag: 20 mars 2019
Mer information:

Mer information och anmälan på Tankesmedjan Moviums hemsida.