SLU-nyhet

Uppsala klimatvecka 2021

Publicerad: 05 mars 2021
Uppsala Klimatvecka

Maten vi äter, kläderna, resorna och husen vi bor i. Nästan två tredjedelar av Uppsalas konsumtionsbaserade utsläpp av växthusgaser kommer från oss som bor här. Det betyder att vi tillsammans kan göra stor skillnad! Välkommen till Uppsala klimatvecka, 21–27 mars 2021.

Här samlas experterna, vardagshjältarna och de goda exemplen på hur vi, som individer och samhälle, kan bidra till de omställningar som behövs för att vi ska må bra och nå målet – ett klimatpositivt Uppsala 2050.

Uppsala klimatvecka är framför allt ett digitalt arrangemang, med några inslag där människor ändå rör sig. Här finns något för de allra flesta. Vill du veta hur du gör din trädgård så klimatsmart som möjligt? Hur du går från klimatångest till handling? Få tips och exempel på hur du minskar klimatavtrycket från din mat? Ett stort antal aktörer från både offentlig verksamhet, akademi, näringsliv och civilsamhälle bidrar till det breda programmet fyllt med verktyg, inspiration och kunskap för en hållbar framtid.

Här hittar du hela programmet för Uppsala klimatvecka 2021. Programmet fylls på fram till 15 mars.

SLU:s program

Klimatveckan arrangeras av Uppsala kommun men en klimatvecka blir inte komplett om SLU inte deltar. Här är SLU:s program – och Akademiska Hus

24 mars klockan 13.00–14.00

Kom och diskutera miljöfrågor med miljöenheten på SLU

Vi på miljöenheten berättar om vad vi arbetar med och du får möjlighet att ställa frågor och komma med förslag på hur SLU kan förbättra sig inom miljöarbetet. För studenter. Zoom-möte.

26 mars 9.00–9.45

Delat boende, energiarbete och odling i Ultuna

Det natursköna Ultuna har varit säte för lantbruksutbildningar sedan 1840-talet. Lyssna på när Akademiska Hus berättar hur de jobbar med hållbarhet i området idag. Arrangör: Akademiska Hus. Zoom-möte.

26 mars 15.00–17.00

Vad kan delas för att leva mer hållbart där du bor?

Vi delar staden med varandra – men kan du tänka dig att dela dina kläder med dina grannar? I den här workshopen är vi nyfikna på hur du delar prylar, ytor och transportmedel med andra, och hur detta kan göra staden mer hållbar. Zoom-möte. Föranmälan krävs.