SLU-nyhet

”Guldkvisten” -pristagaren Johanna Witzell intervjuas

Publicerad: 02 augusti 2019

Skogsbranschens mest prestigefyllda pris ”Guldkvisten” delades ut av Föreningen Skogen, i år ut till Johanna Witzell som är docent på SLU, Institutionen för sydsvensk skogsvetenskap i Alnarp. I en intressant intervju i tidningen Skogen kan ta del av hennes arbete och tankar.

När man söker Johanna Witzell för att fråga om almsjukan eller någon av de andra skade­svampar som drabbar våra skogar är möjligheten att få tag på henne stor. Hon är forskare inom skogspatologi på SLU i Alnarp och älskar nämligen att jobba.

Just kontakten med skogsägare hör till det bästa, säger hon.
– Det är väldigt givande att prata med någon som är orolig för sitt träd. Det är inte alltid man kan ge svar på vad det handlar om, men man kan alltid diskutera. Den typen av rådgivning ger också något tillbaka till forskningen, allmänheten ser sådant som vi inte ser, säger Johanna Witzell.

Läs hela intervjun med Johanna i tidningen Skogen.


Kontaktinformation