Utlysningar

WSP Strategic Advisory Samhällsutveckling söker praktikanter till våren 2025

Publicerad: 01 oktober 2024

Vill du vara med och framtidssäkra världen med oss? Hos oss är det möjligt!

Ansökan senast: 2024-12-01

Inför våren 2025 erbjuder vi på WSP Strategic Advisory Samhällsutveckling flera praktikplatser. Vi söker dig som ser världen med kreativa och innovativa ögon och vill vara med och ta ansvar för morgondagens samhälle. Praktikplatserna erbjuds i Stockholm och Göteborg (Göteborg för två av tre grupper, se gruppinformation i länken).

Som praktikant på WSP kommer du att få en mycket god inblick i hur det är att arbeta som konsult. Du kommer att få vara med i alla delar av den dagliga verksamheten och lära dig om arbetsprocessen i ett konsultuppdrag. Du kommer att få vara med i projekt där vi tillsammans arbetar mot en hållbar samhällsutveckling.

I uppgifterna som praktikant ingår bland annat att skriva offerter, sammanställa faktaunderlag, planera enkäter och intervjuer, genomföra datainsamlingar, författa PM och rapporter samt medverka vid seminarier och presentationer. Genom den bredd av kompetens som finns på WSP får du som praktikant erfarenhet av flera olika metoder och sakområden.

Vem vi söker

Vi söker dig som har en pågående akademisk utbildning på kandidat- eller magister/masternivå inom något av de områden som nämns ovan. Vi önskar att du har ett stort intresse för frågor som rör hållbar samhällsutveckling. Kunskap om kvantitativa och kvalitativa analysmetoder är ett stort plus samt goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet.

Om WSP

WSP Strategic Advisory är ledande i Norden inom kunskapsbaserad rådgivning och vägledning som stärker våra kunder och bidrar till en god samhällsutveckling. Här jobbar ca 200 experter inom områden som social hållbarhet, klimat- och miljöanalys, infrastruktur, regional- och nationalekonomi, trafik/transport, energi, processledning och governance. Vi genomför analyser, utvärderingar samt erbjuder rådgivning, strategi- och processtöd. Bland våra kunder finns statliga myndigheter, högskolor, regionala och lokala myndigheter, privata företag samt branschorganisationer. Många av oss som arbetar här har studerat statsvetenskap, samhällsplanering, nationalekonomi, kulturgeografi, statistik, beteendevetenskap, genusvetenskap och liknande ämnen.

Så här går det till

Du anmäler enkelt ditt intresse via formuläret via länken: https://karriar.wsp.com/jobs/5001576-wsp-strategic-advisory-samhallsutveckling-soker-praktikanter-till-varen-2025

Vi går igenom ansökningar och kallar till intervjuer löpande och ser därmed gärna att du inkommer med din ansökan så snart som möjligt.

Fakta:

WSP är världsledande rådgivare och konsulter inom samhällsutveckling. Med 65 000 medarbetare i över 40 länder samlar vi experter inom analys och teknik, för att framtidssäkra världen. I Sverige är vi omkring 4000 medarbetare. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.