SLU-nyhet

Dags för Ultuna Winter Classic

Publicerad: 30 januari 2020

Även detta år så kör vi givetvis Ultuna Winter Classic 2020. Onsdagen den 12 februari spelas matchen mellan studenter och anställda på Studenternas IP, alternativt Valsätra IP (Nice Ice). Närmare besked om rink kommer i kommande utskick.

I en spektakulär hockeybockeymatch mellan studerande och övrig personal på SLU kommer de ständigt eviga frågorna att få sina svar: Vilket lag har de bästa skrinnarna? Finns det någon som kan dribbla felfritt? Kommer de anställda någonsin att få ro hem bucklan?

Kort sagt: Vilket lag blir det sjunde som graveras in på Ultuna Winter Classic-pokalen? Matchen spelas över 2×20 minuter på Studenternas IP – onsdag 12 februari där festligheterna drar igång kl. 14.05 med matchstart efter uppläst laguppställning och nationalsång(er).

Lagen är begränsade till 12 spelare, med fyra utespelare och en målvakt på isen. Rullande byten.

Kan du åka skridskor och vill du vara med? Toppen. Klura då först ut vilket lag du tillhör (se nedan) och kontakta därefter din lagledare så snart som möjligt. Vi ses där.

Studerandes lag: Alla SLU-studerande, oavsett kårtillhörighet, inklusive forskarstuderande som inte offentligt och med godkänt betyg har försvarat sin doktorsavhandling.

Anställdas lag: Alla andra SLU-anställda eller motsvarande, inklusive forskarstuderande som offentligt med godkänt betyg har försvarat sin doktorsavhandling.

Lagledare Studerandes lag: Magnus Hammargren (uls_if@stud.slu.se, 018-67 11 14 [fråga efter ULS IF])

Lagledare Anställdas lag: Thommy Fredriksson (thommy.fredriksson@slu.se)
(018-67 22 46 eller 072-571 67 22)

Historia

Det som startade som en knäpp utmaning i slutet av december 2013 – Ultuna Winter Classic, en hockeybockeymatch mellan studenter och resten av SLU – har vuxit år för år och genomförs nu för sjunde gången.

Vädrets makter har visserligen framtvingat en oönskad flytt av matchen till "den där andra isen" inne i stan tre år av fyra, men inte varje gång. Drömdrabbningen kom hem till slut, när Ultuna Winter Classic 2016 avgjordes på rätt is, det vill säga Syltarinksisen på dammen på Ultuna.

Hundratal icke-betalande

Det var även detta år som publikrekordet för Ultuna Winter Classic sattes med ett hundratal icke-betalande i publiken – kanske kommer ett nytt besöksrekord redan i år? Hur har det då gått i matcherna tidigare? Även om alla deltagare är fullt och fast insatta med att det är själva matchen som är det viktiga och inget annat spelar någon egentlig roll, kan man inte blunda för det oundvikliga: studenterna har hittills tagit uppgiften på större allvar och därmed gått hem med bucklan ... varje gång.

Förödande vinnarsvit

Det närmaste De anställdas lag kommit (än så länge) är en framtvingad förlängning i Ultuna Winter Classic 2017. Segerraden är således:

  • 2019: Studenternas lag
  • 2018: Studenternas lag
  • 2017: Studenternas lag
  • 2016: Studenternas lag
  • 2015: Studenternas lag
  • 2014: Studenternas lag

Vi får väl se om Anställdas lag får dyka upp på pokalen detta år ...