SLU-nyhet

Perspektiv på hur vi brukar skogen – nytt filmprojekt från Future Forests

Publicerad: 12 mars 2019
Clara Bodén.

Future Forests inleder ett samarbete med dokumentärfilmaren Clara Bodén som etablerat sig som en utforskare av hur urbana normer påverkar vår syn på landsbygden och våra naturresurser.

Clara Bodén är filmskapare och producent, bosatt på Rödön i Jämtland. Hon nominerades 2015 till en Guldbagge för bästa dokumentärfilm och har tilldelats flera kulturstipendier. Hennes senaste film Stamnätet ingick i SVT:s dokumentärfilmsserie RÖST som sändes inför valet 2018.

Frågor om urbana och rurala perspektiv uppstår ofta i relation till skogen. Det handlar om makt och rådighet över skogen och om synen på hur och för vem skogen ska användas. Future Forests samarbete med Clara Bodén kommer att utforska hur de här normerna påverkar skogens mångbruk.


Kontaktinformation