SLU-nyhet

SLU Urban Futures i Almedalen

Publicerad: 12 juni 2018

SLU Urban Futures arrangerar två seminarier om hållbar stadsutveckling under årets Almedalsvecka. Båda seminarier äger rum onsdagen den 4 juli. Plattformen kommer även att delta i två paneler samt bevaka de diskussioner som förs under veckan i ämnen som berör hållbara städer.

SLU Urban Futures bjuder in till följande seminarier i Almedalen 2018:

 

Onsdag 4 juli kl 08.30 – 10.00 (Frukostseminarium)
Med sikte på framtidens städer – trender, svarta svanar och visioner

Tillsammans med en panel namnkunniga planerare, arkitekter och forskare tar vi oss an framtidens städer från två perspektiv. Det första perspektivet utforskar vad vi tror kommer att hända. Vilka megatrender behöver stadsutvecklare ta hänsyn till? Vilka svaga signaler kommer växa sig starkare? Och finns det några svarta svanar? Det andra perspektivet utforskar vad vi tror behöver hända, om hållbarhetsmål ska kunna nås. Hur ser den hållbara staden ut och hur når vi dit? Vilka trender pekar åt rätt håll, och hur kan vi använda oss av dem? Vilka trender pekar åt fel håll, och hur gör vi då?

Frukost serveras från kl 08:15. Seminariet börjar kl 08:45.

PDF-inbjudan med mer information (Dela gärna!)

 

Onsdag 4 juli kl 15:15 – 17:30
Bortom Bilen – Bilsnål stadsutveckling från utopi till praktik

Bilsnål stadsutveckling är en växande trend som främjar alternativa mobilitetslösningar som gång, cykel och kollektivtrafik. Under detta seminarium lyfter vi tre sällan synliggjorda vinster: barns utemiljö, jämställdhet och ekosystemtjänster, samt ett färskt exempel från Upplands Väsby.

PDF-inbjudan med mer information  (Dela gärna!)

 

Seminarier som SLU Urban Futures deltar i:

Tisdag 3 juli kl 15:00 - 15:45
Klimatfrågans allvar – så kan vi agera
Arrangör: Tankesmedjan Global Utveckling

Onsdag 4 juli kl 11:15 - 12:00
Smart urbanisering - att bygga i det redan byggda 
Arrangör: BoKlok, Sveriges träbyggnadskansli

Torsdag 5 juli kl 10:45 - 11:45
Hållbara städer vid Östersjön

Arrangör: Hanaholmen, Kulturfonden för Sverige och Finland, Global utmaning

Vill du veta mer om våra seminarier eller har du tips på personer, seminarier eller annat som du tycker vi borde känna till? Hör jättegärna av dig till urbanfutures@slu.se

Twitter och Instagram

Följ oss på Twitter och Instagram @SLUUrbanFutures, så missar du inte vad vi gör eller hör i Almedalen. Vi använder framför allt hashtaggarna #bortombilen och #framtidensstäder.

Läs om SLU:s samlade närvaro i Almedalen här.

Fakta:

Almedalsveckan pågår 1-8 juli 2018 i Visby på Gotland. Den är världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor. Varje dag håller ett politiskt riksdagsparti tal i Almedalen. Utöver det ordnas flera tusen seminarier. Alla evenemang i programmet under Almedalsveckan är kostnadsfria och öppna för alla.