SLU-nyhet

Djurskydd i kliniken – Hantering av djurskyddsfall i smådjursklinisk verksamhet

Publicerad: 24 juni 2018

Kliniskt verksamma veterinärer på en klinik, ett djursjukhus eller vid hembesök kommer ibland i kontakt med djur som av en eller annan anledning är i dåligt skick och inte har blivit väl omhändertagna. Nu har Sveriges Veterinärförbund i samarbete med SLU, SVA, Polismyndigheten, länsveterinär och klinikveterinärer utarbetat riktlinjer för hur personalen bör agera i dessa situationer.

Syftet med dessa riktlinjer är att ge veterinärer, när de tillhör kategorin djurhälsopersonal, en vägledning i vilka åtgärder som ska vidtas och vad man ska tänka på i de fall veterinären bedömer att en anmälan ska göras på grund av misstänkt djurplågeri, vanvård eller misshandel. 

Läs mer: 

Djurskydd i kliniken – Hantering av djurskyddsfall i smådjursklinisk verksamhet. Riktlinjer från Sveriges Veterinärförbund. 

Här hittar du fler rapporter från Sveriges Veterinärförbunds projekt.

På SCAWs hemsida hittar du fler rapporter och artiklar om djurskydd och djurvälfärd. 


Kontaktinformation

Lotta Berg, Professor vid Institutionen för husdjurens miljö och hälsa, samt Nationellt Centrum för Djurvälfärd (SCAW), SLU Skara
Telefon: 0511-671 07
E-post: lotta.berg@slu.se