SLU-nyhet

Djurskydd i kliniken – Hantering av djurskyddsfall i smådjursklinisk verksamhet

Publicerad: 24 juni 2018

Kliniskt verksamma veterinärer på en klinik, ett djursjukhus eller vid hembesök kommer ibland i kontakt med djur som av en eller annan anledning är i dåligt skick och inte har blivit väl omhändertagna. Nu har Sveriges Veterinärförbund i samarbete med SLU, SVA, Polismyndigheten, länsveterinär och klinikveterinärer utarbetat riktlinjer för hur personalen bör agera i dessa situationer.

Syftet med dessa riktlinjer är att ge veterinärer, när de tillhör kategorin djurhälsopersonal, en vägledning i vilka åtgärder som ska vidtas och vad man ska tänka på i de fall veterinären bedömer att en anmälan ska göras på grund av misstänkt djurplågeri, vanvård eller misshandel. 

Läs mer: 

Djurskydd i kliniken – Hantering av djurskyddsfall i smådjursklinisk verksamhet. Riktlinjer från Sveriges Veterinärförbund. 

Här hittar du fler rapporter från Sveriges Veterinärförbunds projekt.

På SCAWs hemsida hittar du fler rapporter och artiklar om djurskydd och djurvälfärd. 


Kontaktinformation