SLU-nyhet

Se de nya professorernas föreläsningar i efterhand

Publicerad: 12 april 2018
EvaSkioldebrand-300x300-SLU_171215_7871_jsg.jpg

SLU fick i år sex nya professorer. Nu finns de filmade föreläsningarna att se på webben. Där hittar du också de korta presentationsfilmerna om dem och deras forskning.

Här kommer du in på professorernas sidor med filmerna

På nedanastående sidor kan du se både deras filmade föreläsningar och deras presentationsfilmer:

• Jennie Barron – om vattenhushållning i jordbruket, både i Sverige och globalt; en resurs det ofta råder brist på, men som också kan förekomma i överflöd.
  • Erik Bongcam-Rudloff – om de enorma mängder data som dagens teknik kan ge oss i t.ex. genetiska studier.
  • Anders Glynn - om kemikalier vi får i oss via mat och dricksvatten.
  • Anna Rising - om tillverkning av konstgjord spindeltråd.
  • Eva Skiöldebrand - om ledsjukdomen artros hos häst; nya metoder för tidig diagnos, med koppling till humansjukvård.
  • Patrick Svensson - om svenskt jordbruk under åren 1750–1900, den period som kallas den agrara revolutionen.

Här är sidan med alla nya professorer under de senaste åren

Akademiintendenturen, Ledningskansliet

Jenny Sälgeback, akademiintendent