SLU-nyhet

Livsmedelsbranschen pitchar sina förslag till industridoktorandprogram

Publicerad: 28 november 2017

Av 30 inkomna ansökningar till SLU:s industridoktorandprogram inom livsmedel har 22 gått vidare i urvalsprocessen. Dessa bjuds nu in till nästa steg, som är ett ”pitch-event” då varje företag/organisation får 3 minuter på sig att sälja in sälja in sitt projektförslag. Totalt är det tio doktorandprojekt som står på spel.

Det blir en eftermiddag med högt tempo och en intressant exposé över branschens utmaningar. Förslagen rör hela livsmedelskedjan - från primärproduktion till beredning och mat. Bland de inbjudna finns företag som DeLaval, Äppelriket Österlen, Kronfågel och Oatley.

– Vi har fått in väldigt många intressanta ansökningar som ger en spännande insikt i livsmedelssektorns utmaningar. De vi nu valt ut har alla potential att kunna bli ett av de 10 doktorandprojekten och därför vill vi se och höra mer för kunna välja ut de allra bästa, säger Erik Fahlbeck, vicerektor samverkan på SLU.

15 går vidare till slutomgång

Senast 15 december meddelas vilka femton projektförslag som går vidare till slutomgång. Därefter påbörjas processen med att formulera konkreta doktorandprojekt, avtalsskrivande med företag samt rekrytering av doktorander om detta inte är klart. Av de femton kommer tio att bli de slutliga doktorandprojekten som påbörjas under sommaren 2018.

SLU:s uppdrag att genomföra ett industridoktorandprogram inom livsmedelsområdet kommer från regeringen som bidrar med 15 miljoner var under tre år. SLU bidrar med lika mycket. Satsningen görs inom ramen för den nationella livsmedelsstrategin.

Mer information och anmälan

Pitch-eventet är öppet för alla och information om program och anmälan finns på den här sidan: www.slu.se/ew-kalender/2017/12/livsmedelsforsknings-pitch/

Mer information om industridoktorandprogrammet, LivsID:
www.slu.se/industridoktorander


Kontaktinformation

För information och frågor om industridoktorandprogrammet kontakta:
Volkmar Passoth, volkmar.passoth@slu.se