Livsmedelsvetenskap
Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.
Livsmedelprogrammet (kandidat)
Den här sidan är till för dig som studerar på Livsmedelsprogrammet. Här hittar du information om programmet, välkomstbrev med uppropsinformation, ditt ramschema, kontaktuppgifter och de dokument som
Mat i kristider - mer aktuellt än på länge
Mat i beredskap – hur mättar vi oss i kris? urbanfutures@slu.se Som en del av Urban Food & Farming Week på Botildenborg i Malmö, arrangerar Sveriges lantbruksuniversitet, Malmö universitet, LUCSUS
Agronom livsmedel
Den här sidan är till för dig som studerar på masterprogrammet Agronom livsmedel. Här hittar du information om programmet, välkomstbrev med uppropsinformation, ditt ramschema, kontaktuppgifter och de
The Master´s Programme Sustainable Food Systems, admitted from autumn 2022
Det här programmet ges på engelska. På den engelska programsidan hittar information om programmet, välkomstbrev med uppropsinformation, ditt ramschema, kontaktuppgifter och dokument som styr
Att överbrygga discipliner genom Urban Healthscapes
Urban Healthscapes är ett användbart begrepp som kan underlätta tvärvetenskaplig forskning om hälsofrågor i städer. Det här var ett av huvudbudskapen från ett webbinarium som nyligen arrangerades i
Nobalis
I december presenterade team från fem nordiska och baltiska universitet sina affärsidér inom livsmedel och bioteknologi inför en internationell Jury på ”NOBALIS Demo Day”. Teamen har arbetat under
Greenspiration Hour - Framtidens jordbruk
Greenspiration Hour - Framtidens jordbruk Framtidens jordbruk lars.eling@slu.se Inbjudan till ett lunchevent om framtidens jordbruk. Arrangeras av SLU Holding, Green Innovation Park, Almi och den
Workshop om växtförädling och cerealier
parvin.mazandarani@slu.se Workshopen ska bidra till att stärka svenska cerealier genom växtförädling. Resultatet av dagen kommer att användas för att kunna tillvarata olika möjligheter till fortsatt
LiFT-utbildning stärker doktorander
I mars 2023 anordnade Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala kursen ”Regulatory and ethical aspects of food production and consumption”. 17 doktorander med olika bakgrund från fyra lärosäten
Hur påverkar maten vårt klimat
Nu blir det lättare för alla att uppdatera sig om hur maten påverkar klimatet. SLU Meny släppte i början av året kursen Mat och Klimat som en öppen nätbaserad kurs, en s.k. MOOC (massive open online
Workshop om växtförädling och cerealier
parvin.mazandarani@slu.se Workshopen ska bidra till att stärka svenska cerealier genom växtförädling. Resultatet av dagen kommer att användas för att kunna tillvarata olika möjligheter till fortsatt