Hoppa till huvudinnehåll

Livsmedelsvetenskap

Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.


Det finns 12 sidor som är taggade med Livsmedelsvetenskap:

Livsmedelprogrammet (kandidat)

Den här sidan är till för dig som studerar på Livsmedelsprogrammet. Här hittar du information om programmet, välkomstbrev med uppropsinformation, ditt ramschema, kontaktuppgifter och de dokument som

Att överbrygga discipliner genom Urban Healthscapes

Urban Healthscapes är ett användbart begrepp som kan underlätta tvärvetenskaplig forskning om hälsofrågor i städer. Det här var ett av huvudbudskapen från ett webbinarium som nyligen arrangerades i

Agronom livsmedel

Den här sidan är till för dig som studerar på masterprogrammet Agronom livsmedel. Här hittar du information om programmet, välkomstbrev med uppropsinformation, ditt ramschema, kontaktuppgifter och de

The Master´s Programme Sustainable Food Systems, admitted from autumn 2022

Det här programmet ges på engelska. På den engelska programsidan hittar information om programmet, välkomstbrev med uppropsinformation, ditt ramschema, kontaktuppgifter och dokument som styr

Nobalis

I december presenterade team från fem nordiska och baltiska universitet sina affärsidér inom livsmedel och bioteknologi inför en internationell Jury på ”NOBALIS Demo Day”. Teamen har arbetat under

Greenspiration Hour - Framtidens jordbruk

Greenspiration Hour - Framtidens jordbruk Framtidens jordbruk lars.eling@slu.se Inbjudan till ett lunchevent om framtidens jordbruk. Arrangeras av SLU Holding, Green Innovation Park, Almi och den

Workshop om växtförädling och cerealier

parvin.mazandarani@slu.se Workshopen ska bidra till att stärka svenska cerealier genom växtförädling. Resultatet av dagen kommer att användas för att kunna tillvarata olika möjligheter till fortsatt

LiFT-utbildning stärker doktorander

I mars 2023 anordnade Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala kursen ”Regulatory and ethical aspects of food production and consumption”. 17 doktorander med olika bakgrund från fyra lärosäten

Hur påverkar maten vårt klimat

Nu blir det lättare för alla att uppdatera sig om hur maten påverkar klimatet. SLU Meny släppte i början av året kursen Mat och Klimat som en öppen nätbaserad kurs, en s.k. MOOC (massive open online

Workshop om växtförädling och cerealier

parvin.mazandarani@slu.se Workshopen ska bidra till att stärka svenska cerealier genom växtförädling. Resultatet av dagen kommer att användas för att kunna tillvarata olika möjligheter till fortsatt

Urbana skogar i det globala syd: Mumbais Aarey-skogar

Urbana skogar i det globala syd: Mumbais Aarey-skogar teresia.borgman@slu.se Tätortsnära skogar i Indien står i fokus för det här webbinariet om Mumbais Aarey-skogar. Webbinariet är en del i en

Greenspiration Hour - livsmedelsinnovationer för världsmarknaden

Greenspiration Hour - livsmedelsinnovationer för världsmarknaden lars.eling@slu.se Vad kännetecknar livsmedelsföretag som lanserar innovationer som är nya på världsmarknaden och hur kan vi bygga

Loading…