23 maj

Digitalt, via ZOOM

Stekheta städer – hur skapar vi svala oaser?

besök på slu | evenemang | interna händelser | möten, sammanträden | seminarier, workshops |

Under det tredje webbinariet i serien Mötesplats: Urbana landskap, vilket också blir det sista för terminen, fördjupar vi oss i hur vi kan planera och gestalta våra städer för ett varmare klimat.

Stekheta städer – hur skapar vi svala oaser? Frukostwebbinarium om klimatanpassad stadsplanering

Hur kan vi möta framtidens klimatutmaningar och göra våra städer mer motståndskraftiga mot värmeböljor? Under denna morgontimme fokuserar vi på hur vegetation, vatten och medveten stadsplanering kan skapa svalkande miljöer som skyddar mot värmestress och förbättrar livskvaliteten i våra städer. Den 23 maj kan du ta del av konkreta exempel från olika delar av Sverige och få insyn i hur landskapsarkitektur kan bidra till att skapa svalkande och inkluderande urbana miljöer för alla – och i synnerhet för de mest värmekänsliga grupperna i samhället.

 

Medverkande:  

Amanda Gabriel, hubbkoordinator för SLU Urban Futures samt universitetsadjunkt i miljöpsykologi vid SLU

Kristina Blennow, professor i landskapsplanering vid SLU

Erik Johansson, docent i boende och bostadsutveckling vid Lunds Tekniska Högskola

Ninni Hedström, arkitekt på FOJAB

 

Moderator är Harald Klein, SLU Tankesmedjan Movium 

Evenemanget hålls på svenska och spelas inte in.  

 

Om du har tips på ämnen eller projekt som kan presenteras i framtida webbinarier, kontakta Carolina Pettersson, carolina.pettersson@slu.se   

 

Fakta

Tid: 2025-05-23 08:30 - 09:30
Ort: Digitalt, via ZOOM
Arrangör: SLU Tankesmedjan Movium och SLU Urban Futures
Pris: Kostnadsfritt
Mer information:

Urbana landskap är en serie av webbinarier från SLU Tankesmedjan Movium och framtidsplattformen SLU Urban Futures. Här möts akademi och praktik för att dela kunskap, erfarenheter och insikter om aktuell forskning och praktiknära projekt. Syftet är att stärka samverkan mellan universitet, kommuner, näringsliv och andra aktörer i samhällsbyggnadssektorn. Tillsammans kan vi öka takten i omställningsarbetet för ett mer robust, levande och inkluderande samhälle med attraktiva och hållbara livsmiljöer.