14 dec

SLU-biblioteket och online, Umeå

Värt att veta: Tall, gran, lövträd eller blandskog?

seminarier, workshops |

Hur kan våra framtida skogar komma att se ut och vad kan vi lära oss från det förflutna? Det är några frågor som forskarna inom forskningsprojektet ”Trees for me” arbetar med.

För inte alltför länge sedan var hyggesfritt och andra trädslag än tall och gran inte något som man diskuterade, men nu är ämnet högaktuellt

Urban Nilsson, professor vid SLU:s institution för sydsvensk skogsvetenskap, leder forskningsprojektet Trees for me. I forskningsprojektet kommer lövskogen, särskilt björk, istället för det mer traditionella tall och gran att studeras närmare. Forskarna kommer bland annat att studera hur man odlar lövträd mer storskaligt.

Fakta

Tid: 2022-12-14 12:10
Ort: Umeå
Lokal: SLU-biblioteket och online
Arrangör: SLU
Mer information:

Föredragsserien Värt att veta Umeå är ett samarrangemang mellan SLU:s miljöanalysfakulteten för skogsvetenskapSLU-biblioteket och SLU:s kommunikationsavdelning.

Vi bjuder på vegetarisk soppa och bröd så långt det räcker. Kom klockan 12 – föreläsningen börjar tio över! Föredraget direktsänds och tar cirka 30 minuter inklusive tid för frågor och diskussion. Vi riktar oss främst till anställda, studenter och alumner, men även kollegor i gröna sektorn och vid andra universitet samt intresserad allmänhet är välkomna.

Värt att veta finns även vid SLU Alnarp och SLU Uppsala. Se samlingssida med program för Alnarp, Uppsala och Umeå.