SLU-nyhet

Drop-in-vaccinering på campus Umeå

Publicerad: 06 september 2021
Bild av två personer som håller varann i handen. Hallonröd bakgrundsfärg och texten "Vaccinera dig. Ta första steget mot ett rikare studentliv."

Region Västerbotten öppnar denna vecka en drop-in-mottagning på campus Umeå: – Det känns jättebra och positivt att nu kunna erbjuda den här möjligheten till alla studenter, säger Ronny Lestander, vaccinsamordnare i ett pressmeddelande från Region Västerbotten.

Vaccinationsmottagningen kommer att ligga på bottenvåningen i Universumhuset, mitt på campus Umeå. Det är region Västerbotten som i samarbete med Umeå universitet har åstadkommit denna lösning. 

Det är endast drop-in som gäller och mottagningen ska underlätta för studenterna att ta sina doser. Syftet är att öka vaccinationstäckningen och underlätta för studenter som i många fall kan ha fått dos ett på annan ort. 

– Mottagningen öppnar i veckan. Torsdag och fredag 9.00-11.00 och 12.00-14.30 är det öppet för vaccination, både dos ett och dos två. Samma principer gäller vid regionens egna vaccinationsmottagningar; ta med legitimation, använd munskydd och håll avstånd, berättar Ronny Lestander, regionens vaccinsamordnare i ett pressmeddelande från region Västerbotten. 

På campusmottagningen finns kapacitet att vaccinera ungefär 200–400 personer per dag. Beroende på efterfrågan och hur många som vill vaccinera sig planeras det för fler tillfällen med drop-in-möjligheter. Just nu förbereds lokalerna för vaccination med bland annat insynsskydd och övrig anpassning.  

– Det känns jättebra och positivt att nu kunna erbjuda den här möjligheten till alla studenter. Syftet är att öka vaccinationstäckningen i en grupp där vi har en lägre täckning och underlätta för studenter som i många fall kan ha fått dos ett på annan ort. Vi planerar att genomföra ett par tillfällen även nästa vecka och när det blir kommer att uppdateras på 1177.se, fortsätter Ronny Lestander. 

Region Västerbotten hoppas att studenterna tar vara på den här möjligheten och att alla som kan vaccinerar sig. 

– Eftersom det är drop-in kan kö uppstå under vissa tider. Om du ser att kön är lång kan du gärna komma tillbaka lite senare, avslutar Ronny Lestander. 

Var:

Universum, Universums gränd 8

Följ kartlänk: https://link.mazemap.com/3zzByskm 

Hitta till vaccinationsmottagningen: Vaccinationsmottagningen hittar du i Universumbyggnaden på Campus Umeå. Välj ingången från Universitetstorget och följ skyltningen.

Drop in-tider:

Torsdag 9 september, klockan 9-11 och 12-14.30
Fredag 10 september, klockan 9-11 och 12-14.30

Det kan uppstå köer under vissa tider. Kom gärna tillbaka lite senare om det är lång kö. 

Information på 1177.se: https://www.1177.se/Vasterbotten/vaccination-covid-19