SLU-nyhet

Ny distanskurs i hållbar akvakultur, 15 Hp

Publicerad: 03 februari 2021

Den populära kursen i akvakultur är äntligen tillbaka och startar till höstterminen 2021, i en uppdaterad och utvecklad version. Du kommer att studera de vanligaste odlade fiskarterna, reproduktion, genetik, avel, nutrition, hälsa och välfärd samt produktionssystem.

Målet är att utbilda och utrusta den nya generationen akvakulturforskare och kursen kommer att rikta sig mot studenter på kandidat- och masternivå. Undervisningen genomförs via distansundervisning, på halvfart, kombinerat med 2-3 fysiska träffar med campus-/studiebesök. Kursen kommer att erbjuda en möjlighet för studenter och andra intresserade som vill lära sig mer om akvakultur som ett komplement till deras huvudämne/arbete.

Ansökan och mer information om kursen i akvakultur på den engelska sidan.