SLU-nyhet

Toppmodernt Götala invigt

Publicerad: 27 september 2018

Onsdagen den 26 september 2018 blev en mycket betydelsefull dag för SLU i Skara då den nya och toppmoderna ladugården vid Götala invigdes av prins Carl Philip. SLU:s forskning vid Götala är inriktad på nöt- och lammköttsproduktion vilken blir allt betydelsefullare.

På Götala forskningscentrum utvecklas metoder för hållbar produktion av nöt- och lammkött . Den nya ladugården innehåller avancerad utrustning för att kunna genomföra modern forskning. Här registreras djurets individuella foderkonsumtion, vattenintag och vikt som sen ligger till grund för olika efterfrågade forskningsprojekt. 

Nästan 200 inbjudna personer var med på invigningen. Det var representanter från näringslivet, kommunen och Västra Götalandsregionen. Prins Carl Philip som själv är lantmästare och utbildad vid SLU avtäckte mässingsplattan som ska sättas upp på en lämplig plats i ladugården.

SLU i Skara har ett nära och mycket betydelsfullt samarbete med näringsliv och organisationer, där samarbetet med VGR – Västra Götalandsregionen – har varit av yttersta vikt. Med den nya ladugården understryks långsiktigheten i SLU:s som stark aktör i regionen.


Kontaktinformation