SLU-nyhet

SLU får högt betyg i THE:s internationella rankning

Publicerad: 26 september 2018

SLU hamnade på åttonde plats av de elva svenska universitet som finns med i Times Higher Educations (THE) rankningslista över universitet i världsklass, som publicerades idag. Liksom i fjol ligger SLU i intervallet 251–300.

Placeringen baseras framför allt på hur väl universiteten hävdar sig inom de tre tunga kategorierna forskning, utbildning och citeringar. Totalt ingår 1258 lärosäten i rankningen.

THE gör också årliga rankningar av världens bästa unga, respektive mindre universitet. Med en 36:e plats på världslistan rankades SLU tidigare i år som Sveriges bästa "unga universitet" (2018-06-07), och som ett av världens tio bästa "mindre universitet" (2018-08-07).

Läs mer om THE-rankningen här

Mer om SLU i universitetsrankningar


Kontaktinformation