SLU-nyhet

SLU ett av världens tio bästa mindre universitet

Publicerad: 07 augusti 2018

SLU hamnar på tio i topplistan när Times Higher Education (THE) rankar världens små universitet. SLU intar en hedrande åttondeplats

THE har än en gång rankat de bästa små universiteten över hela världen och intervjuat studenter vid några av dessa lärosäten om vad de gillar mest om att vara vid ett litet universitet. För en del handlade det om mindre klasser, för andra handlade det om närhet till lärare; och många sa att en större känsla av gemenskap var en faktor som avgjorde. De elever som studerade vid små universitet baserade i större städer sa att de uppskattade fördelarna med ett mer intimt campus samtidigt som de åtnjöt stadens liv och rörelse.

Om SLU skriver THE: ”Det finns bara 4 000 studenter vid Sveriges lantbruksuniversitet, och de är spridda över flera campus runt om i Sverige. Det största campus ligger i Uppsala. Universitetet erbjuder mycket mer än bara kurser inom jordbruksvetenskap. Dess uppdrag omfattar bland annat arkitektur, teknik och ekonomi. En stark tonvikt läggs på forskning, och lärosätet producerar ca 1 500 artiklar per år”.

För att vara berättigad till rankningen måste universitet förekomma i Times Higher Education World University Rankings 2018, undervisa i mer än fyra ämnen och ha färre än 5 000 studenter. I topp på listan hamnar Caltech i USA, École Polytechnique i Frankrike och Scuola Superiore Sant´Anna i Italien.

THE-rankningen:

https://www.timeshighereducation.com/student/best-universities/worlds-best-small-universities


Kontaktinformation