SLU-nyhet

Ulls hus nominerat till arkitektpris

Publicerad: 06 oktober 2016

Ulls hus innergård på Ultuna campus är ett av fyra nominerade bidrag till Sienapriset, Sveriges Arkitekters pris för bästa landskapsarkitekturprojekt.

Så här beskrivs Ulls hus innergård i nomineringen:

”Ulls hus är en plats med ett tydligt avskalat koncept, ett urbant torg centralt i ett nyutvecklat campusområde. Gestaltningen är konsekvent och elegant, den tydliga inramningen skapar gynnsamma förutsättningar för platsen och kopplingen mellan ute och inne är stark. Gården är ett tomrum som är tillåtet att fylla.
Möbleringen består av lösa bord och stolar som lätt flyttas efter solen, skuggan, humöret.
Gården överraskar i sina detaljer: det gula grusets kontrast till det grånande träet i fasaden; trädens skira lövskugga; regnvattnet som tillfälligt blir en stående vattenyta i kalkstensrännan. Teknik, biologi och estetik har vävts samman och resultatet, hela kompositionen, är både poetiskt och funktionellt.
Ulls hus visar vad landskapsarkitektur kan vara, en harmoni i proportioner, en förflyttning utan rörelse.”

https://www.arkitekt.se/nominerade-till-sienapriset-2016/


Kontaktinformation