26 feb
15 mar

SLU-biblioteket, Uppsala

Utställning i Uppsala: Rödlistade arter i broderi

evenemang |
Igelkott på gräs, foto.

I samarbete med SLU-biblioteket ställer handarbetsföreningen Tråckelmajorna ut broderier med motiv av rödlistade arter. Utställningen invigs med vernissage måndagen 26 februari klockan 16.00 och kan ses till den 15 mars.

I samband med invigningen håller Artdatabanken ett kortare anförande om hotade arter i Sverige. Representanter för Tråckelmajorna kommer också att finnas på plats och svara på frågor om projektet.  

Tråckelmajorna är en lokal grupp under riksföreningen Täcklebo Broderiakademi. Broderiakademins syfte är att visa det fria broderiets möjligheter som konstnärligt uttrycksmedel och att stärka samhörigheten mellan dem som broderar. I föreningen finns både yrkesverksamma konstnärer och lustbrodöser.  

Tråckelmajorna träffas två gånger i månaden och broderar ofta efter ett gemensamt tema. ”Rödlistade arter” var 2023 års tema. 

Utställningar med motiv av rödlistade arter i broderi arrangeras i samarbete med Täcklebo Broderiakademis lokalföreningar på alla SLU:s huvudorter. Läs mer om dessa utställningar här:  

Fakta

Tid: 2024-02-26 16:00 - 2024-03-15
Ort: Uppsala
Lokal: SLU-biblioteket
Arrangör: SLU-biblioteket och Tråckelmajorna
Mer information:

Ingen föranmälan. 

Språk: Svenska och engelska.


Relaterade sidor: