20 jan

Webbsänds/online

Värt att veta – Ständigt dessa älgar

seminarier, workshops |
Göran Ericsson

Under många år har SLU studerat älgar på kors och tvärs för att förstå kopplingarna mellan klimat, människor och älgar.

Klimat, skogsbruk och älgar – det brukar toppa SLU:s pressbevakning. Historiskt har klimatet format våra älgars liv och leverne, i dag påverkar skogsbruket och älgarna varandra. Har klimatet spelat ut sin roll för älgarna? 

I dag diskuteras ofta viltskador på skog där älgen är en av arterna som kanske påverkar balansräkningen mest för skogsnäringen. Hur blev det så? Lyssna på Göran Ericssons föredrag där vi tillsammans försöker förstå varför älgar och människor alltid har påverkat varandra – och kommer fortsätta att påverka varandra även i framtiden. 

Föredragshållare är Göran Ericsson, professor vid institutionen för vilt, fisk och miljö, SLU.

Fakta

Tid: 2021-01-20 12:10
Ort: Webbsänds/online
Arrangör: SLU
Mer information:

Föredragsserien Värt att veta Umeå är ett samarrangemang mellan SLU:s miljöanalys, fakulteten för skogsvetenskap, SLU-biblioteket och SLU:s kommunikationsavdelning.

Föredraget direktsänds och tar cirka 30 minuter inklusive tid för frågor och diskussion. Vi riktar oss främst till anställda, studenter och alumner, men även kollegor i gröna sektorn och vid andra universitet samt intresserad allmänhet är välkomna.

Värt att veta finns även vid SLU Alnarp och SLU Uppsala. Se samlingssida med program för Alnarp, Uppsala och Umeå.