28 mar

Audhumbla, Uppsala (med videolänk till Alnarp, Umeå och Skara)

Miljö och hälsosam mat – ingen enkel ekvation

seminarier, workshops |

Välkommen till ett lunchseminarium arrangerat av SLU Future Food. Lena Hulthén och Ingrid Larsson kommer att beskriva och diskutera utmaningarna kring en hälsosam kost och begränsad påverkan av vår matkonsumtion på miljön.

Vilka är de näringsmässiga begränsningarna för olika dieter och vad innebär de för sårbara grupper? Vilka vetenskapliga evidens finns för olika dieter? Hur skulle en kost kunna se ut som är både hälsosam och har en begränsad negativ effekt på miljön?

Seminariet hålls på svenska.

Lena Hulthén är professor emerita i klinisk nutrition vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, där forskningen är inriktad mot mineraler men också övergripande kostens betydelse för hälsa och vid sjukdom.

Ingrid Larsson är docent i experimentell klinisk nutrition, näringsfysiolog, vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, där forskningen är inriktad på behandling av vuxna med svår fetma. Hon arbetar övergripande i olika projekt om hälsosamma matvanor.

Fakta

Tid: 2019-03-28 11:30 - 14:00
Ort: Uppsala (med videolänk till Alnarp, Umeå och Skara)
Lokal: Audhumbla
Arrangör: SLU Future Food
Sista anmälningsdag: 22 mars 2019
Mer information:
Platser för videolänkar
  • SLU Alnarp: Articum Spiltan
  • SLU Umeå: Holly Wood
  • SLU Skara: Forsellrummet

Seminariet sänds även live. Länk till live stream här.


Program

11.30-12
En lätt lunch serveras för den som anmält sig för lunch.

12-13 
Seminarium

13-14
Efterföljande diskussion för den som vill.

 

Deltagandet är kostnadsfritt men anmälan krävs.

Seminariet hålls på svenska.

Relaterade sidor: