Lösenord

Senast ändrad: 31 januari 2023

Som student behöver du ett användarnamn och ett lösenord för att komma åt information på studentwebben, för att logga in på SLU:s studentdatorer eller SLU:s nätverk. På den här sidan får du mer information om hur du går till väga om du är ny student, glömt bort dina inloggningsuppgifter eller vill byta lösenord.

Ny student

Är du ny student på SLU hittar du information om hur du hämtar ditt konto på sidan Kom igång som ny student.

Glömt lösenord

Om du har glömt ditt lösenord kan du återställa det genom att att gå in på ID-portalen och följa instruktionerna.

Byte av lösenord

Gå in på ID-portalen  och följ instruktionerna under fliken Byt lösenord/ Change Password.

Ett annat sätt att byta sitt lösenord är att trycka Ctrl+Alt+Del när man är inloggad så får man upp en meny som bland annat innehåller ett val för lösenordbyte.

När man är inne i sin webmail kan man också klicka på Inställningar, dvs det lilla kugghjulet högt uppe till höger på webbsidan, och där välja alternativet Ändra lösenord.

Man kan även besöka IT-stöds mottagning på den ort där man studerar, medhavande någon form av ID-handling, så får man hjälp med att byta lösenord.

Kom ihåg att vissa av SLU:s system kräver att du skriver skriva ad\ före ditt användarnamn när du ska logga in. Om du får problem när du försöker logga in - prova både med och utan ad\ före användarnamnet.

Kontaktinformation

IT-Support Servicedesk, SLU

Direktsupport: 018-67 6600 tonval
Öppet 08.00-16.00

Webb: support.slu.se
Mail: support@slu.se