Antagen till sommarkurs

Senast ändrad: 09 april 2024
Tre kvinnliga studenter sitter på gräsmattan i Alnarsparken, foto.

På den här sidan finns information för dig som är antagen till kurser sommaren 2024. Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer.

Behöver jag tacka ja till erbjuden plats?

Det är inget svarskrav till sommarkurser, du behöver alltså inte tacka ja till din plats utan vi räknar med att du vill ha platsen du erbjudits. Om du söker utbildningar på höst- eller vårtermin måste du däremot tacka ja till erbjuden plats via antagning.se.

Reservantagning

Om du är reserv till en utbildning betyder det att du står på en väntelista. Det är när någon eller några tackar nej till sina platser på ett program eller en kurs som det kan bli aktuellt med reservantagning. SLU kallar reserver till program och kurser i strikt turordning i respektive urvalsgrupp. Du ska inte själv kontakta SLU om du är reserv utan SLU kontaktar dig som står på tur om ledig plats uppstår.

Om du är reserv kan du inte bli antagen genom att komma till uppropet.

  • Kursansvarig institution kallar reserver till kurser per e-post. Du som är reserv ska vara tillgänglig på de kontaktuppgifter som du har angett på antagning.se. Du bör kontrollera både din e-post och skräppost minst en gång om dagen efter urval två för att inte missa ett eventuellt erbjudande.
  • Du tackar ja eller nej via e-post om du blir kontaktad. Det är respektive institution som avgör hur lång tid efter kursstart reserver kan kallas.

Aktivera ditt studentkonto

Med studentkontot kan du logga in på studentdatorer, logga in på studentwebben, använda bibliotekets resurser och logga in på ditt SLU e-postkonto. 

Om någon på SLU vill kontakta dig eller informera dig om något är det denna mejladress de kommer använda. Ta därför för vana att läsa mejl som skickas till din SLU-mejladress.

Läs mer om hur du kommer igång med ditt studentkonto.

Registrera dig

Om du är ny student på SLU, måste du först kvittera ut ditt studentkonto innan du kan registrera dig. Läs mer om hur du gör under rubriken "Kvittera ut ditt studentkonto" ovan.

Registrering på sommarkurs

Om du är antagen till en sommarkurs, måste du registrera dig för att kunna behålla din plats och delta i dina studier vid SLU. Registrering är också viktigt för att få ditt studiemedel utbetalt och få dina studieresultat dokumenterade.

På de flesta kurser kan du göra en självregistrering på Studentwebben/Ladok Student. Om du inte kan registrera dig på kursen, kan det bero på:

  • Att registreringsperioden är avslutad eller inte har börjat.
  • Du är antagen med villkor.

Ta kontakt med den institution som ansvarar för kursen, i kursplanen på kurssidan ser du vilken institution som ansvarar för kursen.

Registreringen gör du i Ladok Student genom att följa stegen nedan.

  1. Gå till Ladok Student
  2. Sök och välj "Sveriges lantbruksuniversitet"
  3. Klicka "Proceed to log in"
  4. Logga in med dina inloggningsuppgifter för ditt studentkonto på SLU
  5. Du registrerar dig varje studieperiod på de kurser du ska studera.
  6. Du kan tidigast registrera dig online en vecka innan kursstart.

När du är registrerad kan du skriva ut ett registreringsintyg och intyg om studieresultat i Ladok Student.

Kontakta din kursledare eller kursadministratör om du har tekniska problem med självregistreringen. Deras kontaktuppgifter finns på kurssidan. Studievägledningen och Antagningen vid SLU kan inte registrera studenter.

Passerkort

Alla studenter kan få ett passerkort som ger tillträde till bland annat datorsalar och kan kopplas till skrivare/kopiatorer. Mer information om passerkort.

CSN -sommarstudier

För att ha rätt tills studiemedel för en sommarkurs måste du studera minst 50 procent i minst tre sammanhängande veckor under perioden juni–augusti. Om du läser en kurs eller utbildning som är uppdelad på flera perioder, måste en period omfatta minst tre sammanhängande veckor.

Du måste även vara registrerad på kursen och uppfylla CSN:s övriga krav för att få studiemedel.

Självstudier under sommaren ger inte rätt till studiemedel. Med självstudier menas exempelvis om du läser in en kurs som inte har studietid förlagd till sommaren.

Mer information om studiemedel hittar du på CSN:s hemsida.

Du hittar mer information om antagning till sommarkurser på antagning.se

 

 


Kontaktinformation

Antagningen

Fråga oss om behörighet och urval om du har sökt program eller kurser på SLU.

Kontakta oss via epost till antagning@slu.se eller genom kontaktformuläret.

För frågor om studieavgifter, kontakta tuitionfees@slu.se

Telefon
018-67 28 00

Telefontider
Måndag 10-12
Tisdag 10-12
Torsdag 13-15

Studie- och karriärvägledning

Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill eller din studiesituation.

Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här.
Vanliga frågor och svar om studier på SLU.

Boka ett möte
Kontakta oss via telefon eller mejl för att boka ett enskilt möte på campus, telefonmöte eller videomöte.

E-post
studievagledning@slu.se

Telefon
018-67 28 00 

Telefontider
Måndag 10-12
Tisdag 10-12
Torsdag 13-15