Marknadsföring - i systemperspektiv
Kursplan och övrig information
Kursplan
FÖ0507 Marknadsföring - i systemperspektiv , 7,5 Hp
Marketing management - in a system perspectiveÄmnen
FöretagsekonomiUtbildningens nivå
GrundnivåFördjupning
Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskravGrundnivå (G1N)
Betygsskala
Kraven för kursens olika betygsgrader framgår av betygskriterier, som ska finnas tillgängliga senast vid kursstart.
Språk
SvenskaFörkunskapskrav
Grundläggande behörighetMål
Kursen ger en övergripande introduktion till ämnet marknadsföring.
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
- förklara för centrala begrepp och modeller inom marknadsföringsämnet
- redovisa förståelse för rollen för marknadsföring i organisationer och samhälle som är speciellt relevanta för utveckling av bioekonomiska system
- använda klassiska modeller i analyser av marknadsföringskontexter
Innehåll
Ämnesmässigt innehåll
Kursen introducerar grunderna i marknadsföring med särskilt fokus på bioekonomi – ett område som kombinerar hållbar utveckling, cirkulär ekonomi och förnybara resurser. Kursen syftar till att ge studenterna både teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter för att marknadsföra produkter och tjänster som baseras på biologiska resurser. Kursen ger en grund i klassisk marknadsföring, konsumentmarknadsföring (B2C) och industriell marknadsföring (B2B).
Genomförande
Kursen utnyttjar olika undervisningsformer för att främja studenternas lärande och diskussioner genom interaktiva föreläsningar med fokus på teoretiska begrepp och modeller och externa föreläsare som redogör för hur centrala begrepp omsätts i praktiska kontexter. I seminarier och fallstudier diskuteras tolkningar av artiklar och fallstudier.
Kursen fokuserar på följande generella kompetenser:
- grundläggande begreppsförståelse
- mellanmänsklig dialog
- systemförståelse
- konsekvensanalys
Följande moment är obligatoriska:
- aktiv närvaro vid externa föreläsares medverkan i kursen,
- medverkan i seminarier och fallstudier
Samverkan med det omgivande samhället sker genom:
- Externa föreläsares medverkan i kursen
- Seminarier och fallstudier som behandlar aktuella marknadsföringsfrågor
Betygsformer
Kraven för kursens olika betygsgrader framgår av betygskriterier, som ska finnas tillgängliga senast vid kursstart.Examinationsformer och fordringar för godkänd kurs
- Skriftlig examination
- Godkända individuella fall- och seminarieanalyser
- Fullgjorda obligatoriska moment
- Examinatorn har, om det finns skäl och är möjligt, rätt att ge en kompletteringsuppgift till den student som inte blivit godkänd på en examination.
- Om studenten har ett beslut från SLU om riktat pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning, kan examinatorn ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra provet på ett alternativt sätt.
- Om denna kursplan läggs ned, ska SLU besluta om övergångsbestämmelser för examination av studenter, som antagits enligt denna kursplan och ännu inte blivit godkända.
- För examination av självständigt arbete (examensarbete) gäller dessutom att examinatorn kan tillåta studenten att göra kompletteringar efter inlämningsdatum. Mer information finns i utbildningshandboken.
Övriga upplysningar
- Rätten att delta i undervisning och/eller handledning gäller endast det kurstillfälle, som studenten blivit antagen till och registrerad på.
- Om det finns särskilda skäl, har studenten rätt att delta i moment som kräver obligatorisk närvaro vid ett senare kurstillfälle. Mer information finns i utbildningshandboken.
Ytterligare information
SLU är miljöcertifierat enligt ISO 14001. Många av våra kurser behandlar kunskaper och färdigheter som bidrar positivt till miljön. För att stärka detta ytterligare har vi specifika miljömål för utbildningen. Studenterna är välkomna att ge förslag på åtgärder i kursens upplägg och genomförande som leder till förbättringar för miljön. För mer information se SLUs hemsida, www.slu.se. SLU är ett PRME-certifierat universitet, Principles for Responsible Management Education (http://www.unprme.org/).Ansvarig institution/motsvarande
Institutionen för skogsekonomi